Gå til innhold

Transatlantisk lakselusforskning skal gi bedre kunnskap

Deltagerne på den første av tre vintersamlinger i
Deltagerne på den første av tre vintersamlinger i "Cross-Atlantic Sea Lice Initiative".

Lakselusforskere fra hele verden samlet seg nylig i Prince Edward Island (PEI) for den første av tre samlinger med fokus på utvikling av nye forskningssamarbeid rundt lakselus.

Samarbeidet har fått navnet Cross-Atlantic Sea Lice Initiative (CASL) er finansiert av Norges forskningsråd og har som mål å øke samarbeidet inne forskning knyttet til lakselus.

Deltagende organisasjoner er Universitetet i Bergen, Universitetet i Victoria, og University of Prince Edward Island og skal gå over tre år med ulike samlinger.

- Det er svært viktig for det Sea Lice Research Centre (SLRC – lakselussenteret red.anm.) for å etablere nær kontakt med de kanadiske forskerne, sier seniorforsker ved SLRC Susie Dalvin , senior forsker ved SLRC.

- Samarbeid forbedrer kvaliteten på forskningen, men også åpne muligheter for å utnytte nye typer infrastruktur og ressurser. På lang sikt er denne typen samarbeid avgjørende for å gi oppdrettsnæringen løsninger for å håndtere lakselus på en bærekraftig måte, sier hun.

Målet med prosjektet er å utvikle forskningssamarbeid mellom ledende forskere og forskningsinstitusjoner som er involvert i forskning på lakselus i Canada og Norge.

Les mer om saken på Fishfarmingexpert.com

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?