Deltagerne på den første av tre vintersamlinger i "Cross-Atlantic Sea Lice Initiative".

Transatlantisk lakselusforskning skal gi bedre kunnskap

Lakselusforskere fra hele verden samlet seg nylig i Prince Edward Island (PEI) for den første av tre samlinger med fokus på utvikling av nye forskningssamarbeid rundt lakselus.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Samarbeidet har fått navnet Cross-Atlantic Sea Lice Initiative (CASL) er finansiert av Norges forskningsråd og har som mål å øke samarbeidet inne forskning knyttet til lakselus.

Deltagende organisasjoner er Universitetet i Bergen, Universitetet i Victoria, og University of Prince Edward Island og skal gå over tre år med ulike samlinger.

- Det er svært viktig for det Sea Lice Research Centre (SLRC – lakselussenteret red.anm.) for å etablere nær kontakt med de kanadiske forskerne, sier seniorforsker ved SLRC Susie Dalvin , senior forsker ved SLRC.

- Samarbeid forbedrer kvaliteten på forskningen, men også åpne muligheter for å utnytte nye typer infrastruktur og ressurser. På lang sikt er denne typen samarbeid avgjørende for å gi oppdrettsnæringen løsninger for å håndtere lakselus på en bærekraftig måte, sier hun.

Målet med prosjektet er å utvikle forskningssamarbeid mellom ledende forskere og forskningsinstitusjoner som er involvert i forskning på lakselus i Canada og Norge.

Les mer om saken på Fishfarmingexpert.com