Programbilde. Foto: NRK.

NRK-serie om villaks og oppdrettslaks starter tirsdag

I morgen sendes første episode av programmet «Den fantastiske villaksen» på NRK. Her skal programleder Kenneth Bruvik blant annet finne ut hva som er så galt med rømt oppdrettslaks.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Serien skal gå over fire uker og inneholder flere aspekter rundt villaksen. Programleder Kenneth Bruvik, som til daglig jobber i Norges jeger- og fiskeforbund i Hordaland, skal ifølge programbeskrivelsen finne ut hva som har skjedd med antall villaks i Norge, og hvorfor antallet fisk har blitt halvert de siste 30 årene.

Tirsdag sendes første episode. Denne skal gi en introduksjon rundt livet til den atlantiske villaksen, og hvilke farer laksen møter på sin vei.

Halvparten med fokus på havbruk

Episode to og tre knyttes i hovedsak til oppdrettsnæringen.

Angående episode to står det at Bruvik skal finne ut hva som er så galt med rømt oppdrettslaks, og hvorfor forskerne mener at dette er den største trusselen mot villaksen.

Den tredje episoden tar for seg lakselus, hvilke farer som følger parasitten, og hvorfor antallet har økt så mye de siste årene.

I forbindelse med denne episoden besøker også Bruvik lakselussenteret i Bergen.

I fjerde og siste episode møter Bruvik mange av de som har engasjert seg for å redde norske lakseelver, og reiser fra sør til nord på “elvebesøk”.  

Kyst.no har prøvd å nå Kenneth Bruvik og Lakselussenteret i Bergen for kommentarer rundt serien, uten hell.

Episodene varer i knappe 40 minutter, og vises de neste tre tirsdagene kvart på åtte på NRK.