Mesterkokken Geir Skeie har torsdag 19.juli åpnet sin første Pink fish-restaurant i laksehovedstaden Bergen. Foto: Ole Andreas Drønen/Kyst.no.

Utfordrer med sunn hurtigmat i Bergen

Pass opp McDonalds, nå har den sunne hurtigmatkjeden Pink Fish inntatt laksehovedstaden. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Verdensmester i kokkekunst Geir Skeie åpnet torsdag en ny Pink Fish restaurant i Bergen.

Mesterkokken fra Stord har laget en meny som består av internasjonale retter basert på norsk laks, og fokus på de gode smakene. Hver rett skal tilberedes på bestilling, og selskapet har fokus på at det skal være rykende ferskt og serveres det sekundet det er klart.

Kyst.no var først av alle i Bergen til å teste ut det spennende konseptet.

Mange var innom galleriet da Pink Fish åpnet i Bergen torsdag. Her ser du en av de første kundene. Foto: Ole Andreas Drønen/Kyst.no.

Lakseburgeren kom etter veldig kort tid og smakte fortreffelig.

Skeie sier til Kyst.no at de har stor forventning til åpningen. 

- Det er midt i ferietid så en del er vel på reis, men det er jo tross alt laksehovedstaden dette her så vi håper og har tro på godt oppmøte fra bergenserne.

Selskapet har et mål om at folk verden over skal oppdage laks på en helt ny måte.

- Gjennom å servere burgere, hot pots, supper, salataer og wraps, alle sammen med laksen i hovedrollen, vil vi gjøre norsk laks spennende og tilgjengelig, skriver selskapet i forbindelse med åpningen.

Pink Fish er opptatt av at kundene er på farten, så det gjelder å være kjapp, effektiv, enkel og høy-teknologisk. De tar også miljøansvar, og all embalasje restauranten bruker er komposterbar, og plastikk er noe selskapet aldri har tatt i bruk.

Suveren lokasjon

Sjømatkonseptet har fått en suveren lokasjon midt i Galleriet i Bergen, i lokalene som Joe & Juice tidligere har disponert. Skeie har tidligere fortalt Kyst.no at de ble tilbudt denne plassen, og mener det var avgjørende for de med tanke på etablering i Bergen. 

Det tok ikke mange minuttene før lakseburgeren ble servert på Pink Fish i Bergen. Foto: Ole Andreas Drønen.

- Det er Norges nest største by og veldig mye folk som handler og er på Torgallmenningen i Bergen, så plassen vi har fått er suveren og vi kunne rett og slett ikke si nei til tilbudet vi fikk, forteller han. 

Byen er jo ikke så stor sett mot Oslo og andre byer i Europa, men mesterkokken håper at Bergenserne vil ha plass til et par Pink Fish restauranter etterhvert. 

- Tilbudet er for den vanlige mannen og kvinnen i gaten, og vi håper det kommer til å bli godt brukt. Vi må nok regne med at det nok tar noen måneder for folk å bli kjent med konseptet vårt, men vi håper lakseretterne våre vil friste Bergenserne og turistene inn til oss.