– En av de viktigeste årsakene til at jeg kommer tilbake er den spennende kombinasjonen teknologi og biologi innen landbasert oppdrett samt at Krüger Kaldnes nå er et internasjonalt og fremoverlent selskap som anser de ansatte som sin viktigeste ressurs, sier Morten Helgesen fra Larvik som nå har vendt tilbake til selskapet der han startet karrieren.

Vender tilbake til oppdrett

Etter en periode i andre ingeniørselskap vender nå Morten Helgesen fra Larvik tilbake til oppdrettsbransjen og Krüger Kaldnes. – For meg var det kombinasjonen teknologi og biologi som lokket mest, sier Helgesen.

Publisert Sist oppdatert

Tilgang på kvalifisert arbeidskraft har som kjent vært en stor utfordring innen akvakulturnæringen i Norge. Men denne tendensen ser nå ut til å ha snudd, noe man fikk et bevis på da Krüger Kaldnes i Sandefjord nylig fikk inn ikke mindre enn 100 søknader med godt kvalifiserte kandidater på to nye ingeniørstillinger. Og nå vender en tidligere ansatt også tilbake til selskapet og den landbaserte oppdrettsbransjen, kommer det frem i en pressemelding. 

- Jeg tar det som en positiv anerkjennelse av bedriftens utvikling og attraktivitet at tidligere ansatte nå vender tilbake til Krüger Kaldnes, sier HR- og kommunikasjonssjef Per Håkon Stenhaug som ved forrige ansettelses-runde i selskapet påpekte at tilgang på kvalifisert arbeidskraft til akvakulturnæringen lenge har vært en reel trussel for mange virksomheter. 

- Vi er veldig glade for å få Morten Helgesen med på laget igjen. Han kjenner både selskapet og teknoloien vår. I tillegg har han de siste årene tilegnet seg kunnskap og erfaring fra områder vi har sterkt behov for fremover, sier leder for mekanisk avdeling; Sverre Lous.

Morten Helgesen (41), som er fra Larvik og bosatt i Stavern, arbeidet som prosjektingeniør i Krüger Kaldnes før han byttet beite for å prøve seg innen bygge- og anleggsbransjen og prosessindustrien. Nå er han imidlertid tilbake som prosjektingeniør og assisterende leder av mekanisk avdeling i Krüger Kaldnes.

Spennende bransje

- Jeg ønsket meg tilbake fordi Krüger Kaldnes nå er en veldig fremoverlent bedrift som ser på de ansatte som sin viktigeste ressurs. Samtidig har selskapet mange store og viktige prosjekter på gang.  I tillegg opererer de i en internasjonale bransje med store muligheter også for både faglig og personlig utvikling. For meg var det kombinasjonen teknologi og biologi innen landbasert oppdrett som lokket mest, og nå ser jeg virkelig fram til å være med selskapet på det som ser ut til å bli en veldig spennende reise, sier prosjektingeniøren fra Larvik.

Sverre Lous,leder for mekanisk avdeling i Krüger Kaldnes, sier de er veldig glade for å få Morten Helgesen med på laget igjen.

- Han kjenner både selskapet og vår teknologi. I tillegg har han i de siste årene tilegnet seg kunnskap og erfaring fra områder vi har sterkt behov for fremover. Derfor setter jeg stor pris på at Morten nå velger å satse på oss og landbasert oppdrett, legger han til.