Gå til innhold
Annonse

Et av verdens største avlusningsfartøy til Mowi Nord

Fartøyet blir 73m langt og 16m bredt. Foto: Smir Group
Fartøyet blir 73m langt og 16m bredt. Foto: Smir Group

Smir Group har inngått kontrakt med Mowi om levering av avlusingsfartøy. Fartøyet "Hydro Patriot" er 73m langt og 16m bredt og blir en av de største avlusningsenhetene i næringen.

Annonse

Fartøyet blir utrustet med 8 Hydrolicerlinjer av nyeste teknologi og blir også rigget for å utføre andre sentrale oppgaver for oppdretteren. Fartøyet skal hovedsakelig operere for Mowi Region Nord og Nova Sea. Installasjonsjobben er gitt til Fiskerstrand Verft AS på Sunnmøre og beregnet å ta 11 uker.

- Vi er veldig opptatt av å ha riktig kapasitet opp mot behovet i våre anlegg. Skånsom og effektiv behandling er da viktig slik at god lusekontroll i alle anlegg overholdes. Det nye fartøyet vil bli et viktig verktøy i dette arbeidet, og vi ser frem til å få Hydro Patriot i gang, sier produksjonssjef i Mowi Roger Pettersen. 

Fornøyd med avtalen

Øyvind Nymark i Smir Group. Foto: Smir Group
Øyvind Nymark i Smir Group. Foto: Smir Group

- Mowi har vi hatt et langt og godt forhold til. De har vært vår samarbeidspartner i utviklingen av Hydrolicer og helt sentrale i etableringen av systemet. I 2015 kjørte vi i gang prototypen sammen med Region Nord og siden har Mowi hatt systemet i sin organisasjon som et verktøy for å holde kontroll på lusenivåer, sier Øyvind Nymark i Smir Group.

Smir Group har også tidligere hatt drifts- og operasjonsavtaler med Mowi Nord. Nå venter en hektisk periode med installasjon og klargjøring på verftet.  

- Vi er stolte av å bli betrodd som en foretrukken leverandør i et slikt stort prosjekt og vi gleder oss til å komme i gang, sier Øyvind Nymark i Smir Group. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse