Alger - Dinophysis sp

- Vi vet for lite om giftalgers effekt på fisk

Marine alger er mistenkt for å skape helseproblemer for fisk over hele verden. Men man vet veldig lite om dette. Derfor skal det i Oslo arrangeres en International workshop om fiskedrepende alger, sier seniorforsker Eliann Egaas ved Veterinærinstituttet.

Publisert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Pål Mugaas Jensen Workshopen går av stabelen  den 10. og 11. april på Veterinærinstituttet i Oslo. Det er Norges forskningsråd, UNESCO og ICO (International Oceanographic Commision) som finansierer arrangementet. Dette er en del av et pilotprosjekt om effekter av alger og algetoksiner på fiskehelse og mat.

- Marine alger er mistenkt for å skape helseproblemer for fisk over hele verden. En vet lite om hva som er viktigst; algene eller giftene de produserer. En vet heller ikke mye om muligheten for eventuell akkumulering av algegifter i oppdrettsfisk, og om problemet eventuelt kan overvåkes og unngås, sier seniorforsker Eliann Egaas ved Veterinærinstituttet.

Pilotprosjektet undersøker om alger kan være en årsak til sesongmessinge episoder av gjelleødeleggelse i to fiskeanlegg.

- Gjennom arrangementet i april bringes internasjonale og nasjonale eksperter innen fiskepatologi, algetoksin kjemi, algebiologer og representanter fra fiskerioppdrett sammen for å dele erfaringer, definere kunnskapshull på området og diskutere mulige samarbeidsprosjekter. Det vil i etterkant bli utgitt en rapport fra møtet, sier Egaas.