Lusespiseren til selskapet skal settes ut hele veien fra Helgeland i sør og nordover til Finnmark. Foto: Arctic Cleanerfish.

Vil doble rognkjeks-produksjonen

Arctic Cleanerfish vil doble produksjonen sin, og er inne i en ombyggings-fase for å få mer plass. - Foreløpig har vi dårlig plass i enkelte faser av produksjonen og driver med for store tettheter over for lang tid, sier daglig leder Dag Hansen i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dag Hansen. Foto: arkiv.

Bedriften i Stamsund har i år, som i fjor, en målsetting om å øke produksjonen.

- Vi har ambisjoner om å øke fjorårets produksjon av salgbare yngel med cirka 50 prosent, det vil si fra cirka en million i fjor, sier Dag Hansen til kyst.no.

Selskapet har i år et produksjonsmål på vel 1,5 mill, et mål de er i god rute med å oppnå.

Rognkjeks fra sør til nord

Lusespiseren til selskapet skal settes ut hele veien fra Helgeland i sør og nordover til Finnmark.

- Vi selger primært til våre eiere på Helgeland, i Lofoten og Vesterålen. Det som eierne ikke har bestilt, selges til andre. Dette for å kunne utnytte produksjonskapasiteten vår samt tjene penger, utdyper Hansen.

For trangt for lusespiseren

Når det gjelder utfordringer selskapet har møtt, påpeker Hansen at rognkjeksen har det litt for trangt og at de ønsker mer plass til rognkjeksen, som er kjent for å kreve mer plass enn andre typer fisk.

Rognkjeksen trives godt i tankene hos Arctic Cleanerfish, men bedriften ser behovet for mer plass til rensefisken. Foto: Arctic Cleanerfish.

- Foreløpig har vi dårlig plass i enkelte faser av produksjonen og driver med for store tettheter over for lang tid. Dette er under utbygging og på plass våren 2017, forklarer han. 

For å oppnå optimal produksjon mener Hansen det bør utvikles et produksjonsregime som gir riktig flyt i de ulike produksjonsfasene.

- Samt utvikle større og effektivere produksjonskar som reduserer produksjonskostnadene, legger han til.

Etterspørselen av rognkjeks har hittil vært større enn tilbudet, men Dag Hansen mener det vil jevne seg ut.

  • Selskapet ble stiftet i 2011.
  • De har seks faste ansatte.
  • De største aksjonærene i selskapet er Kvarøy Fiskeoppdrett A/S , Ellingsen Seafood AS ,Nordlaks Oppdrett AS , Isqueen AS og Selsøyvik Havbruk AS.