Fra slakteriet hos Bakkafrost.

Slakter mye småfisk

 Nordea Markets kommenterer resultatene som ble presentert fra Bakkafrost i morges. I kommentaren mistenker de selskapet for å ha slaktet en større andel av småfisk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Videre heter det Nordea-kommentaren at siden Bakkafrost sin EBIT-margin bedret seg i takt med økt markedspris i kvartalet, indikerer det at deres underliggende kostnadsnivå er fortsatt ganske høyt sammenlignet med historiske tall.

- Vi mistenker at de har tatt ut en større del av mindre fisk i perioden oktober 2015 til januar i år. Det forklarer at volumet for 2016 er guidet noe ned. Det viktige er imidlertid ikke 2016, men heller 2018 når de vil ha full operativ effekt av sin nye smoltstrategi, som vil øke omsetning og kapasitet opp til 30 prosent ved overgang til større smolt, heter det i kommentaren.

- Går man tilbake til 4. kvartal 2014, gikk 58 prosent spotsalget til Russland, mens andre markeder var marginale. Nå er det en ganske jevn fordeling mellom Russland, Asia og USA med rundt 30 prosent i hvert marked. I lys av en fremtidig normalisering av handelsforbindelsene mellom Norge og Russland som potensielt fører til normalisert konkurranse og priser, ser vi denne utviklingen som positiv for selskapet, selv om de har mest sannsynlig redusert marginene noe ved å selge mindre til Russland. skriver Nordea.