Torsdag starter den sørøstlige amerikanske butikkjeden Publix en ukelang kampanje for fersk laks fra Atlantic Sapphire. Foto: Atlantic Sapphire

Så mye slaktet Atlantic Sapphire i tredje kvartal

Det landbaserte oppdrettsselskapet Atlantic Sapphire slaktet 700 tonn ved Bluehouse-anlegget i Florida i tredje kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver selskapet i en børsmelding.

Selskapet solgte omtrent 60 % av den slaktede fisken, med resten på lager for nye frosne og røkt programmer. Atlantic Sapphire tjente 7 dollar per kilo slaktefisk, som inkluderte fisk som måtte slaktes tidlig på grunn av mangel på flytende oksygenforsyning og som dermed ble solgt til ikke-premium priser. Inntektene for laks av superiorkvalitet som veide opp mot 3 kg var 12 dollar per kilo. Til sammenligning var Fish Pool-prisen for laks i Q3 6,4 dollar per kilo.

Atlantic Sapphire har også delt sine investeringsplaner for fase 2 av anlegget i Florida, som vil øke kapasiteten fra 10 000 tonn til 25 000 tonn. Fase 2 har et totalbudsjett på 225 millioner dollar, hvorav 51 millioner dollar er forpliktet. De resterende 174 millioner dollar er foreløpig uforpliktende, og det meste vil sannsynligvis bli brukt i de tre siste kvartalene neste år.

Starter kampanje

Torsdag starter den sørøstlige amerikanske butikkjeden Publix en ukelang kampanje for fersk laks fra Atlantic Sapphire.

- Vi forventer at mer enn 100 000 innbyggere i Florida vil sette Bluehouse-laks i munnen i løpet av de neste syv dagene, sa Johan Andreassen, administrerende direktør i Atlantic Sapphire i en videokonferanse for investorer. På spørsmål om selskapet planla å bygge om sitt danske RAS-anlegg, som nylig ble ødelagt av brann, sa Andreassen at det var for tidlig å gi et svar.