Ferdigstiller 43 meter langt avlusingsfartøy

VOLT Service har i disse dager sitt første servicefartøy for avlusing under ferdigstilling. Fartøyet utrustes med nyeste generasjon Optilice.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fartøyet kalt VOLT Processor bygges i Nederland av verftet DAMEN, og utstyres i Norge med utstyr fra OPTIMAR.

24 timers drift

Fartøyet er 499 bruttotonn og 43 meter langt. Operasjonsleder Robert Søviknes, forteller de bygger denne type båt fordi de mener den har en god arbeidsplattform der god mobilitet og fiskevelferd blir ivaretatt på best mulig måte når man gjennomfører slike operasjoner.

Fartøyet vil være utstyrt med to Optilice 4 XL, diesel-elektrisk fremdrift, Volvo Penta maskineri, stort dekk, lavt fribord for enkel tilgang til vannlinjen og lugarkapasitet for opptil ti personer. Avlusingskapasiteten er oppgitt til 200 tonn fisk i timen, men denne avhenger noe av fiskens størrelse og helsestatus med mer. I tillegg utrustes fartøyet med automatisk vaskeanlegg og ozonbehandling.

-  Båten er bygget rundt Optiliceren. Avluseren har et nyutviklet pumpesystem som ivaretar fiskevelferden på best mulig måte, samt har et nytt filter for nullutslipp av lus og for å unngå resmitte av lakselus på lokaliteten. Vi har også stor plass på dekk så vi minimaliserer rørbend, sier skipper Øystein Henriksen.

Ferdigstilles om kort tid

Planlagt ferdigstillelse er i april 2018. REMØY MANAGEMENT står bak prosjektet, har byggetilsynet, og vil være driver av fartøyet etter levering.

Fartøydesignet er fleksibelt og  kan tilpasses flere forskjellige oppdrag. Fartøyet skal operere langs hele vestkysten av Norge og tidvis i UK.

Fartøyet eies av VOLT Service AS, som ble etablert i september 2016 av Even Remøy og Robert Søviknes i Ålesund.

Se bilder fra byggingen i Nederland under. Alle foto VOLT Service. (Klikk for større)

[gallery columns="5" size="large" ids="160003,159999,159998,159997,159996,159995"]