Det nye fartøyet «Coastal Server». Foto: Moen Marin

Overleverte nytt avlusningsfartøy

Moen Marin har overlevert et nytt servicefartøy til Nidaros Shipping AS. Fartøyet skal operere på vestkysten av Canada for Grieg Seafood.

Publisert Sist oppdatert

Leveransen av det nye fartøyet «Coastal Server» har en total verdi på nærmere 100 millioner kroner, kommer det frem i en pressemelding fra selskapene.

Etter å ha seilt på egen kjøl over Atlanterhavet til Karibia, er «Coastal Server» nå utenfor nordlige Mexico og forventes fremme i Victoria, British Columbia på den canadiske vestkysten i neste uke. Der skal båten de neste årene utføre serviceoperasjoner for oppdrettsselskapet Grieg Seafood.

- Å krysse Atlanteren for egen maskin er ikke hverdagskost for arbeidsbåter i havbruksnæringen, men vi var aldri i tvil om at «Coastal Server» kunne gjennomføre en slik seilas. Nabwork 2411 er robuste båter, sier Terje Andreassen, administrerende direktør i Moen Marin AS. 

Overtar sitt sjette nybygg

- «Coastal Server» er det sjette nybygget som Nidaros Shipping kjøper fra Moen Marin, fordi vi er godt fornøyde med kvaliteten på fartøyene, og med oppfølgingen underveis i byggefasen og etter overtakelse, sier styreleder Håvard Grøntvedt i Nidaros Shipping.

Moen Marin er blitt en internasjonal leverandør av fartøyer og teknologi til havbruksnæringen. 

- På vegne av Moen Marin vil jeg gratulere Nidaros Shipping med den nye båten og takke for det gode og langvarige samarbeidet. «Coastal Server» er et moderne fartøy med stor kapasitet som vil bidra til effektive serviceoperasjoner og god fiskevelferd for Grieg Seafood, sier Terje Andreassen, administrerende direktør i Moen Marin AS. 

Coastal Server er utstyrt med det mekaniske avlusingssystemet SkaMik 1.5, og for leverandøren SkaMik AS er dette en milepæl, da teknologien for første gang tas i bruk langs kysten av Canada.