Inverlussas nye fartøy vil være det 15. skipet i deres flåte og være til nå det største. Illustrasjon: Inverlussa Marine Services.
Inverlussas nye fartøy vil være det 15. skipet i deres flåte og være til nå det største. Illustrasjon: Inverlussa Marine Services.

Mowi skal bygge nytt avlusningsskip

Mowi melder de skal bygge et 35 meter langt fartøy, utstyrt med den nyeste teknologien for lakselushåndtering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Avtalen er inngått mellom Inverlussa Marine Services og Mowi Scotland. Fartøyet vil være utstyrt med Thermolicer-eneheter og skal etter planen leveres senere i år.

Skipet vil være 35m x 14m, og blir bygget i Nederland av Nauplius Workboats og vil bli operert av Inverlussa Marine Services, kommer det frem i en pressemelding fra oppdrettsselskapet. 

Fartøyet vil være utstyrt med to, tredobbelte Stranda Prolog vakuumtank-fiskeleveringssystemer, en dobbeltlinje med Thermolicer, designet av Scale AQ med filtrering levert av Smir ved hjelp av doble Hydrofiltre sammen med sekundær beltefiltrering.

Tilleggsutstyr som oksygengeneratorer og et UV-vannbehandlingssystem vil også installeres for å ytterligere styrke fartøyets evner.

Fartøyet vil dekke alle Mowi Skottlands lokaliteter på vestkysten sammen med muligheten til å operere med kolleger i Irland.

Systemet vil være designet for en maksimal gjennomstrømning på 250 t/timen og vil forberede Mowi Scotland godt for progresjonen til større 160 m merder i løpet av de kommende årene.