De to nye fartøyene til Napier får utstyr fra Baader om bord.
De to nye fartøyene til Napier får utstyr fra Baader om bord.

Inngår ordre på system til slaktebåt

Baader har inngått en ordre med Sefine Shipyard om å levere en "stun & bleed"-løsning for laks til 2 nye bløggebåter som skal bygges til Napier.

Publisert

Med denne avtalen vil rederiet Napier få to nye skip utstyrt med 8 x 6 kanalers Baader 101, en stun & bleed løsning i maritim versjon. Denne inkluderer gangbaner, transportører med manuell bløgging og bløding. Hver kanal vil bli utstyrt med deteksjon av at fisken snur riktig vei – buken ned.

- Ordren er den største kontrakten innen dette segmentet i Norge for Baader, skriver selskapet i en pressemelding.

Sikrer lavt stressnivå

Hvert fartøy vil ha en kapasitet til å bløgge 600 fisk per minutt, som tilsvarer 200 tonn laks per time. Dette representerer en dobling av den høyeste kapasiteten som er i markedet i dag.

- Vi velger å jobbe med Baader fordi de har et høyt fokus på fiskevelferd og kvalitet, sier Kjetil Tufteland, CEO Napier.

- Stun & bleed løsningen er hjertet i skipet. Den sikrer lavt stressnivå på laksen, god utblødning og utmerket kvalitet på fisken – samtidig som vi gir fisken best mulig forhold på sin siste reise, påpeker han.

- VI setter pris på at det lange og tillitsfulle forholdet vi har bygd opp med Napier over mange år, gjennom vårt lokale datterselskap, har ført til denne betydningsfulle ordren, sier Robert Focke, daglig leder i Baader Fish.

Napier har fire fartøy i operasjon og to nye skip skal bygges hos Sefine Shipyard i Tyrkia. Alle bløggebåtene har Baader sin stun & bleed løsning. De nye skipene skal betjene den nye fabrikken til Mowi på Jøsnøya.

Leveringen er planlagt i to trinn. Den første Baader 101 i maritim versjon er planlagt for levering Q3, 2023. Det andre systemet er planlagt til slutten av 2023. De 70 x 15 meter lange skipene vil bli de største for rederiet og vil skape 50 nye arbeidsplasser.