Lokaliteten Heilhornet. Foto: SinkabergHansen

Høyesterett avviste anke på «Kombinasjonmetoden»

SinkabergHansen skriver at de har fått melding om at dommen i Borgarting lagmannsrett blir stående.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ifølge oppdrettselskapet har Høyesteretts ankeutvalg  avvist anken fra Baard Johannessen og hans firma Sea Lice Research Norway og EcoLice.

Les også: Kombinasjonsmetode-patent kjent ugyldig av lagmannsretten

- At anken er avvist er naturlig nok bra for selskapet. Gjennom flere år har vi vært engasjert i denne saken, noe som har krevd betydelige ressurser. Vi tenker videre at denne avgjørelsen også er bra for bransjen, ettersom flere aktører har mottatt prosessvarsel fra Johannessen og hans selskap, skriver daglig leder Finn W. Sinkaberg i en kommentar etter kjennelsen som ble avsagt 9 februar:

I denne saken har oppdretterne brukt advokat Ida Espolin Johnson i firma Arntzen de Besche.

- Høyesterett er enig med oss i at verken avgjørelsens betydning utover den konkrete saken, eller andre forhold tilsier at saken bør behandles av Høyesterett. I dette ligger både at Høyesterett er enig med oss i at saken er avgjort ut fra det konkrete faktum og bevisene for dette, og at det ikke foreligger feil verken ved lagmannsrettens bevisvurdering eller lovanvendelse. Dommen fra lagmannsretten blir dermed stående, og det aktuelle patentet er ugyldig i Norge, sier Johnson i en kommentar til saken.

- Selskapet  har gjennom denne saken tatt en belastning på vegne av hele bransjen, og jeg er veldig glad for utfallet. Dommen er også bra for legemiddelbransjen ved at den gir en avklaring med hensyn til hva som skal til for å få kommersiell enerett (patent) på å blande kjente legemidler som andre har hatt kostnadene med å utvikle og få godkjent, legger hun til.