Under lansering av FN-handlingsplattformen, kalt «Business Action Platform for Oceans».

Cermaq lanserte FN-plan for havet

Cermaq har lansert en FN-handlingsplattform, kalt «Business Action Platform for Oceans».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Plattformen er en av flere partnerskapsinitiativer som forvaltes av UN Global Compact, som er verdens største bedrifts-bærekraftinitiativ, og har som mål å mobilisere bedrifter og interessenter for å skape en bedre verden. FNs Global Compact har per nå engasjert 9 500 selskaper, og er spredt over 160 land.

Plattformen lansert hos Cermaq fokuserer på FNs bærekrafs-utviklingsmål 14 - Life Below Water, og vil engasjere FN-partnere, private, statlige partnere, akademia og frivillige organisasjoner. Cermaq er partner av plattformen, det er også regjeringen i Norge.

I en pressemelding skriver Cermaq at samarbeid er avgjørende for å forvalte havet riktig. De skriver at bærekraft er dypt forankret i deres kultur, og at deres tilnærming gjennom mange år har vært å engasjere seg i samarbeid for å takle materielle bærekraftsproblemer i havbruksnæringen.

- På vegne av Cermaq er jeg beæret over å være vert for denne kunngjøringen av Business Action Platform for Oceans, sa Thomas Palm, Cermaqs finansdirektør under lanseringen.

- Havets utfordringer må løses gjennom dialog med flere interessenter, mellom regjeringer, næringsliv, forskningsinstitusjoner og samfunnet. Vi tror at FNs Global Compact vil være en utmerket arena for denne dialogen, la han til.

Den formelle lanseringen av plattformen vil finne sted i New York på World Ocean Day 8. juni, når full deltakelse i initiativet er bestemt.