Bakkafrost sitt nye fartøy skal ombygges hos det færøyske verftet MEST og blir utstyrt med FLS-avluser. Foto: Bakkafrost.

Vant anbud for ombygging av supplyskip til oppdrettsbåt

Bakkafrost skal ombygge supplyskipet «Viking Athene» til oppdrettsfartøyet MS «Bakkanes». Jobben er det er færøysk verft som får.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det ble kjent tidligere i vår at Bakkafrost har investert i nok et supplyskip. Fartøyet  «Viking Athene» skal nå hete «Bakkanes» og skal operere i Skottland.

Oppdrettsselskapet melder at det er det færøyske verftet MEST som vant anbudet, og prosjektet starter så snart «Bakkanes» ankommer Færøyene.

Sverri Kjærbæk, driftsleder i Bakkafrost forteller i en pressemelding at prosjektet ble satt på anbud til ti verft i Norge, Danmark, Nederland, Polen, Skottland og Færøyene.

- Vi har tidligere hatt godt samarbeid med MEST, som også ombygde båten «Róland» til vårt bruk, og for øyeblikket er MEST ansvarlig for å installere et nytt avlusingssystem ombord på MS «Martin» som vi også eier, sier Kjærbæk.

Les også: Bytter avluser med fiskevelferd som begrunnelse

Blir utstyrt med FLS-avluser

Bakkanes vil bli utstyrt med samme avlusingssystem som på MS «Martin».

- Dermed er vi sikre på at MEST vil gjennomføre prosjektet tilfredsstillende, sier han.

Prosjektet for å ombygge «Bakkanes» er omfattende og inkluderer sandblåsing, maling, installasjon av fire kraner og et trossesystem, samt installasjon av avlsuingsystemet FLS levert av Flatsetsund Enginering.

Et mannskap fra Bakkafrost vil seile skipet fra Norge til Færøyene, og deretter begynner prosjektet med å ombygge båten. Selskapet opplyser at de forventer at dette arbeidet skal være ferdig innen midten av august 2021.