Anleggsarbeidene er godt i gang på settefiskanlegget på Glyvradal. Foto: Bakkafrost

Bakkafrost signerer kontrakt med RAS-leverandør for utvidelse av settefiskanlegg

Som en del av selskapets langsiktige investeringsplan, har Bakkafrost signert en avtale med det norske RAS-teknologiselskapet Nofitech om å utvide Glyvradal settefiskanlegg med 13 000 kbm.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den årlige produksjonen ved Glyvradal forventes å øke til 4 millioner smolt når utvidelsesprosjektet er ferdig. Det skriver Bakkafrost i en pressemelding.

Utvidelsen er en del av Bakkafrosts strategi om å holde laksen lengre tid på land. Målet er å nå en gjennomsnittlig smoltstørrelse på 500 gram og å redusere oppdrettsperioden til sjøs ned til 12 måneder innen 2022.

- Med utvidelsen av Glyvradal-anlegget er vi et skritt nærmere å nå vårt overordnede mål om å oppdrette laksen vår i lengre tid på land, sier Regin Jacobsen, administrerende direktør i Bakkafrost.

Robert Hundstad, administrerende direktør i Nofitech, gleder seg over partnerskapet med det færøyske lakseoppdrettsselskapet.

- Vi er glade og ydmyke over at Bakkafrost har gitt oss muligheten til å være i spissen for dette visjonære prosjektet og være en del av den spennende utviklingen i bransjen innen lakseoppdrett, sier Robert Hundstad i pressemeldingen.

Bakkafrost utvider for øyeblikket også smoltanleggene på Vidareidi og Nordtoftir. Med utvidelsen av de tre settefiskanleggene øker Bakkafrost den totale smoltkapasiteten med 30 000 kbm.