Illustrasjonsbilde: En oppdrettslokalitet fra Bakkafrost Skottland. En fôrflåte har sunket ved en av selskapets anlegg i Loch Fyne.

Bakkafrost-fôrflåte sank

Fôr og drivstoff er fjernet og det foregår planer om å få løftet fôrflåten, opplyser selskapet.

Publisert

En fôrflåte tilhørende lakseoppdretter Bakkafrost Scotland har sunket i Loch Fyne. Fôrflåten sank ved Gob a Bharra-lokaliteten, som er en relativt liten lokalitet med en maksimal tillatt biomasse på 1 072 tonn.

- Bakkafrost Scotland kan bekrefte at i en periode med dårlig vær sank en av våre små fôrflåter i Loch Fyne onsdag 22. november. Siden den gang har vi fjernet alt materiale fra fartøyet for å minimere potensiell påvirkning, uttaler en talsperson fra Bakkafrost.

- Utvinningsplaner er under utarbeidelse for å tilrettelegge for løfting av flåten. Det var ingen ansatte på fôrflåten på tidspunktet for hendelsen, og det har ikke hatt noen innvirkning på laksen på stedet som raskt ble flyttet, legger talspersonen til.

Ikke første gang

Bakkafrost endte også opp med en regning på mer enn 7 millioner pund for å heve og flytte en fôrflåte som sank ved Portree-lokaliteten utenfor Skye i november 2021.

Det første arbeidet med å heve flåten utenfor Skye ble stoppet da det ble oppdaget at nedbryting av fôr hadde generert hydrogensulfid.

Lekteren ble til slutt hevet mot slutten av fjoråret og ble fraktet til et bergingssted på Skottlands vestkyst av kranlekteren like før jul.