Bakkafrost fikk nylig overlevert en 75 meter lang fôrflåte som skal plasseres på Bakkafrost sin lokalitet Gøtuvík på Færøyene. Foto: JT electric.

JT electric overleverte fôrflåte til Bakkafrost

JT electris leverte nylig en ny fôrflåte til det færøyske oppdrettsselskapet Bakkafrost. Flåten skal være ubemannet og fôringen blir fjernstyrt fra land. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

JT electric har spesialisert seg i bygging av avanserte fôrflåter for lakseoppdrett i eksponerte områder. Sist uke overleverte JT en fôrflåte på 75 meters lengde av skipsdesign som vil legges ut på Bakkafrost sin lokalitet Gøtuvík på Færøyene, melder selskapet i en pressemelding. 

Flåten er utstyrt med åtte linjers simultanfôringssystem utviklet av JT electric.

Systemet er helautomatisk og kan fôre laks og rensefisk gjennom de samme linjene. Kapasiteten på flåten er på 700 tonn fôr til laks og fem tonn fôr til rensefisk.

Flåten er ubemannet og alt vil være fjernstyrt fra land. Foto: JT electric.

Ubemannet

Flåten er ubemannet og alt vil være fjernstyrt fra land.

- Vår skipsdesignflåte har bevist at den er ekstremt stabil og sjødyktig, og der derfor spesielt egnet for værharde lokaliteter sier Suni Justinussen, daglig leder i JT electric.

- Vi har hatt mye dårlig vær på Færøyene sist vinter og igjen viser det seg at disse flåtene tåler de værharde lokalitatene, sier Suni.

JT electric er en fullservice leverandør av teknisk utstyr til akvakultur næringen globalt.