Nordeas lakseanalytikere, med Kolbjørn Giskeødegård i spissen, påpeker en spesiell sammenligning mellom dagens EBIT/kg og snittpriser fire år tilbake.

EBIT/kg like stor som spotprisen i 2014

Nordea ble positivt overrasket over Bakkafrosts andrekvartalsresultat. De påpeker at EBIT/kg for oppdrettssegmentet er like høy som den gjennomsnittelige spotprisen i 2014.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bakkafrost la i dag frem rapport for 2. kvartal. Driftsresultatet (EBIT) var ifølge Nordea bedre enn forventet.

- Ser man på den overordnede marginen er NOK 37,4 pr. kilo den beste marginen noen gang. Dog grunnet høye kjøpspriser oppnådde VAP segmentet en negativ EBIT-margin. På den andre siden var oppdrettsmarginene rekordhøye på NOK 39,1 pr. kilo, skrive Nordea i dagens Morgenrapport. 

For å sette det i perspektiv påpeker Nordea at denne EBIT-marginen var ca. lik den gjennomsnittlige årlige spotprisen i 2014.

- Det ser ut til at Bakkafrost har tatt ut mye fisk når prisene var høye i mai, grunnet tidlig slakting. Dette er også trolig grunnen til at de korrigerer ned årets volumer med 2000 tonn for 2018, noe som er en av få negative elementer i kvartalsrapporten.

Oppsummert fremla Bakkafrost ifølge Nordea en god kvartalsrapport, og de forventer en positiv prisreaksjon ved børsåpning.

- Vi er positive til aksjen, skriver de.