Bakkfrost fikk et godt Q3-resultat mener Nordea. Illustrasjonsfoto: Bakkafrost.

- Resultatet er bedre enn forventet

Bakkafrost leverer bedre enn ventet og guider på volumvekst. Det oppsummerer Naordea i sin morgenrapport etter at den færøyske oppdretteren presenterte sitt Q3-resultat tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bakkafrost rapporterer en operasjonell EBIT på DKK 303 mill for tredje kvartal 2019, dette er 11% høyere enn markedsforventningene på forhånd.

Nordea påpeker at på tross av at spotprisene falt 5 kroner per kilo sammenlignet med samme kvartal 2018, øker selskapet sin totale margin.

- Dette skyldes en betydelig forbedring i inntjeningen i selskapets foredlingsdivisjon, drevet av lavere innkjøpspriser på råstoff samt høyere prisoppnåelse på sine frosne produkter i markedet, dette er produkter som selges på fastpriskontrakt og som derfor ikke er  påvirket av fallet i spotpriser i kvartalet, hevder Nordea.

I tillegg hadde selskapet i kvartalet en høyere andel storfisk, som i markedet har oppnådd en betydelig høyere premie sammenlignet med snittprisen. De guider 2020 slakting opp 4,6 % (2,500 tonn), mens de guider på en noe sterkere vekst i smoltutsett (18 %), dette vil ventelig bidra til å øke slaktekvantumet i 2021 til et sted mellom 65 000 og 68 000 tonn og er i tråd med selskapets uttalte vekst strategi.

- Alt i alt en positiv rapport fra selskapet og vi forventer en positiv reaksjon på tallene fra åpning i dag, konkluderer Nordea.