Regin Jacobsen, konsernsjef i Bakkafrost.

Bakkafrost fornøyd tross biologiske problemer

Administrerende direktør Regin Jacobsen i Bakkafrost sier selskapet samlet sett er fornøyd med resultatene i andre kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag slapp selskapet kvartalsrapporten for andre kvartal.

Bakkafrost-konsernet leverte en total drifts-EBIT på 353 millioner danske kroner (DKK 587 millioner) i 2. kvartal 2023. Oppdrettssegmentet hadde en operasjonell EBIT på 242 millioner kroner (617 millioner kroner). 

Selskapet slaktet totalt 16 001 tonn sløyd vekt i kvartalet (19 747).

Administrerende direktør Regin Jacobsen sier selskapet samlet sett er fornøyd med resultatene i kvartalet, og trekker spesielt frem fiskemel, olje og fôr-segmentet deres som leverte rekordkvartal.

- Fiskemel og fiskeoljeprisene er også rekordhøye. Slaktevolum fra våre færøyske lakseanlegg har vært lave som følge av slakteplanen og lave gjennomsnittsvekter. 

- For første gang på 12 år økte vi biomassen på Færøyene i den kalde perioden av året. Biomassen er sunn, og vi forventer en økende gjennomsnittsvekt på slaktet fisk fremover, sier Jacobsen.

Utfordringer i Skottland

Videre opplyser selskapet at oppdrettsvirksomheten i Skottland presterte godt de første fem månedene av 2023, men mot slutten av 2. kvartal økte dødelighetsnivået på grunn av miljøutfordringer.

- Denne utviklingen har fortsatt inn i Q3 og kan føre til lavere slaktevolumer i Skottland for 2023 enn forventet. Vi følger situasjonen nøye og evaluerer en rekke risikoreduserende tiltak.

Bakkfrost sier laksemarkedet har vært godt dette kvartalet med høye priser, selv om de sier det har vært en betydelig prisforskjell mellom små og storlaks mot slutten av kvartalet.