Bakkafrost har kjøpt supplyskipet «Viking Athene» fra Eidesvik Shipping. Foto: Eidesvik.

Bakkafrost kjøper nok et supplyskip

Bakkafrost har investert i nok et supplyskip. Fartøyet  «Viking Athene» skal nå hete «Bakkanes» og skal operere i Skottland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det Færøyske oppdrettsselskapet Bakkafrost melder i en pressemelding onsdag kveld at de har kjøpt et nytt fartøy som en del av sitt investeringsprogram for verdikjeden for å utvikle oppdrett i Skottland og styrke den biologiske ytelsen.

Bakkafrost har inngått avtale med Eidesvik Shipping AS om kjøp av supplyfartøyet «Viking Athene». Fartøyet ble bygget på Westcon AS i Ølensvåg, og er bygg nr 27 fra verftet. 

Fartøyet er 241 fot langt og 54 fot bredt, og er søsterskipet til Bakkafrost fartøyet «Martin» kjøpt i 2016. Hun vil bli omdøpt til «MS Bakkanes».

Sverri Kjærbæk, driftsleder i Bakkafrost sier at de planlegger å ombygge skipet til et oppdrettsfartøy, som tidligere gjennomført med både fartøyene «Martin» og «Róland».

- Spesifikke spesialbehandlede modifikasjoner vil bli gjort når skipet er anskaffet og registrert. Det forventes å starte driften senere i sommer på våre lokaliteter på vestkysten av Skottland, legger han til.