Kommunikasjonssjef i Sølvtrans, og tidligere fiskeri- og havminister Harald Tom Nesvik er en av de mange som har tatt turen til Barcelona denne uken.

Nesvik sin oppfordring til ny statsråd

Tidligere fiskeri- og havminister Harald Tom Nesvik ønsker Marianne Sivertsen Næss lykke til i jobben, men kommer også med noen klare oppfordringer.

Publisert Sist oppdatert

Dag to av verdens største sjømatmesse, Seafood Expo Global, er godt i gang i Barcelona. 2 244 utstillende selskaper fra 87 land og 67 nasjonale og regionale paviljonger er på plass og drøssevis med deltakere vandrer i lokalene.

En av årets deltakere er tidligere fiskeri- og havminister Harald Tom Nesvik, nå kommunikasjonssjef i brønnbåtselskapet Sølvtrans. Han gir et innblikk i hvorfor så mange velger å ta turen akkurat hit.

- Jeg er her både som følge av min stilling som kommunikasjonssjef i Sølvtrans, men jeg er også her for å se på hva som rører seg her. Hva er nye trender? Hva beveger seg i markedet? Hva skjer i andre land? Det er utrolig viktig at vi vet om det som skjer. 

Nettverking er også en stor grunn til at næringsaktører deltar på slike messer. Det gjelder også for denne messen.

- Her treffer du alle som jobber innenfor næringen. Både fra Norge, men og fra hele verden. Ikke minst får du virkelig snakket med folk her og du slipper å ta 40 forskjellig flyreiser.

Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss deltar på Seafood Expo Global i Barcelona, for å bli bedre kjent med aktørene i sjømatbransjen.

Ønsker Næss lykke til

Den nye fiskeri- og havministeren Marianne Sivertsen Næss tiltrådte stillingen på fredag formiddag. 

- Da jeg da hørte at det var verdens største sjømatmesse her i Barcelona, og at jeg ville få anledning til å møte de fleste innenfor sjømatnæringen, så var det ikke noen spørsmål egentlig. Da var det bare å hoppe rett i det og reise hit, sa Sivertsen Næss til Kyst.no

På spørsmål om Nesvik har møtt den nye fiskeri- og havministeren, avkrefter han dette og legger til at han heller vil gi henne sjansen til å snakke med næringen enn "gamle politikere".

- Jeg ønsker hun lykke til jobben sin og så får vi se hva som kommer ut av det. Det som er viktig er at hun tar kysten på alvor og ikke raserer den sånn som de har holdt på med hittil, sier Nesvik.

- Så det er tipset ditt?

- Ja, tipset er å snakke med og lytte til næringen, samt sørge for at vi får vekst i næringene langs kysten. 

Lei av prat

Forrige uke ble det kjent at Stortinget ber regjeringen senest i 2024, fremme forslag om en teknologinøytral miljøfleksibilitetsordning som ivaretar anbefalingene fra Havbruksutvalget (NOU 2023:23). 

Nesvik understreker at det er viktig at regjeringen nå begynner å levere.

- Nå har de pratet, pratet, pratet og pratet, men det er lite leveranser. Nå må de begynne å konkretisere ting og sørge for å få politikken ut i livet. Slik at vi faktisk kan få vekst langs kysten. Vi må sørge for å skape flere arbeidsplasser.

- Vi har et Senterparti i regjering som sier at de er opptatt av distriktene, men som fører politikk som river ned distriktene. Kanskje de skal begynne å sette ting ut i livet, og bygge Norge, i stedet for å rive ned Norge, sier han avslutningsvis.