Havbruksbiolog, økonom og professor Bård Misund sier det er uheldig at man nå får en forsinkelse på miljøteknologi- tillatelsene.
Havbruksbiolog, økonom og professor Bård Misund sier det er uheldig at man nå får en forsinkelse på miljøteknologi- tillatelsene.

- Viktig å utvikle miljøteknologi så snart som mulig

Trafikklys, grunnrente og økende kostnader har preget oppdretterne det siste året. Etter lovnader om at en miljøteknologi tillatelse var like rundt hjørnet er den nå bekreftet forsinket. Professor Bård Misund mener utviklingen av miljøteknologi i havbruk må skje så snart som mulig og kaller forsinkelsen uheldig.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag skrev Kyst.no om at miljøteknologiordningen blir bremset, og nå skal behandles av havbruksutvalget. Det var lenge varslet at denne ordningen var like rundt hjørnet, før den motstridende beskjeden kom fra fiskeriministeren.

Bård Misund, professor ved Handelshøgskolen ved UiS sier til Kyst.no at det er uheldig at man nå ser en forsinkelse på tillatelsene. Han påpeker at når det tas inn som del av NOU'en så kan det ta lengre tid før tillatelsene kommer på plass når de i følge Misund bør komme på plass så snart som mulig.

- Det er viktig at en kommer i gang med en prosess med utvikling av miljøteknologi i havbruk så snart som mulig. Det er behov for en del teknologiutvikling, innovasjon og læring før teknologier som semi-lukkede anlegg er kommersielt attraktive. Jeg tror ikke dette vil gå av seg selv, myndighetene må nok inn å «dulte» teknologiutviklingen i ønsket retning.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk