Båten er spesielt designet for service- og opplæringsoppdrag i Finnmarksområdet og bygget for operasjon året rundt i tidvis tøffe farvann.

Maritime Partner AS leverer nyutviklet arbeidsbåt til Cermaq

Cermaq Norway AS har nylig mottatt Maritime Partners bygg nr. 2250. Båten, med betegnelsen ALUSAFE 1500 Work, er en nyutvikling basert på dykkerbåten ALUSAFE 1500.

Publisert Sist oppdatert

Båten er utrustet for ett mannskap på tre, og er sertifisert for seks personer. Den er spesialtilpasset for serviceoppdrag og er utrustet med både kran, nokke og høytrykksspyler for vedlikehold av utstyr på lokaliteter. Mannskapet har også ett lite verksted i tillegg til lagerplass ombord for verktøy og utstyr.

Ombord er det tre lugarer og oppholdsrom med bysse forut under dekk. Den er konstruert og tilpasset for operasjon i nordlige farvann og har komfort for lengre arbeidsøkter på Cermaqs anlegg i Nord Norge. Overbygget rommer i tillegg til broen også en sittegruppe, ett romslig bad og arbeidsrom, sistnevnte med inngang fra akterdekk. Det er inndelt i våt/skitten sone og tørr/rein sone.

Viktig kunde

- Båten er basert på suksessen vi har hatt med dykkerbåten ALUSAFE 1500 LDV, som allerede har flere operatører rundt kysten. Nå har vi enda en variant spesialtilpasset kravene i oppdrettsbransjen og den blir en viktig referansebåt, forteller Hans Petter Klokk, VP Project Management hos Maritime Partner.

- Vi er også spesielt glade for å få Cermaq på kundelisten da de er en stor operatør av arbeidsbåter. Kunden stiller høye krav og utfordringer, noe vi setter stor pris på, men vi både håper og tror de blir fornøyde med båten og at dette igjen fører til ytterligere samarbeid i fremtiden, sier Hans Petter.

Økt trygghet på sjøen, bedre driftssikkerhet og redusert CO2-utslipp

Service og vedlikeholdsleder for Cermaq i Finnmark, Kjetil Knutsen, skriver i en pressemelding at båten vil bli et svært viktig verktøy for Cermaq sitt kontinuerlige arbeid med å øke tryggheten for ansatte på sjøen og bedre driftssikkerheten ved anleggene i Vest-Finnmark.

- For Cermaq har det i dette prosjektet har vært avgjørende å kunne tilby mannskapet den beste kombinasjon av bo-komfort og praktisk funksjonalitet for å kunne gjennomføre effektiv service og vedlikehold ved våre oppdrettslokaliteter. Denne båten vil også kunne bidra til å redusere tiden brukt på transport mellom oppdragene og med det også redusere CO2-utslipp med et mer optimalt driftsmønster, påpeker Knutsen.

- Førsteinntrykket av båten under testing og tiden etter overlevering har gjort oss trygg på at valget av Maritime Partner som leverandør har vært riktig for oss, sier Knutsen.

Oppdrett

- Maritime Partner har flere tiår med erfaring fra å bygge båter brukt offshore under ekstreme forhold og kvalitetskrav. Denne erfaringen har vi nå tatt med oss og videreført til havbruksnæringen, sier Henrik Myklebust, Vice President Sales – Maritime Partner.

- Vi har allerede levert flere spesialdesignet båter for oppdrett og havnæringer. Disse båtene har blitt meget godt mottatt av kundene og har bevist sine gode sjøegenskaper og evne til å håndtere tøffe forhold langs norskekysten. De er solide og har stor innebygd sikkerhet for operasjon i allslags vær og årstider langs hele kysten, Avslutter Myklebust.

Fakta om ALUSAFE 1500 Work

  • Er bygget i delvis resirkulert aluminium og er designet og utviklet i sin helhet av Maritime Partner.
  • Båten er utrustet med moderne og effektive diesel motorer med IPS propellsystem fra Volvo Penta.
  • Toppfarten er 30 knop og båten er bygget etter Sjøfartsdirektoratets regler, med fartsområde liten kystfart.

Om Maritime Partner

Maritime Partner AS selger og bygger hurtiggående båter av eget design. Maritime Partner har kunder over hele verden, og har passert 2.200 leverte båter. Båttyper strekker seg fra offshore redningsbåter, arbeids båter, patruljebåter, turistbåter og andre hurtiggående båter under merkenavnene ALUSAFE, SEABEAR/SJØBJØRN og WEEDO.