Bedre skinnhelse med glidemiddel

Førstelinjeforsvar: Vidalife beskytter fiskens slimlag slik at det blir mindre sjanse for at bakterier, sopp og virus angriper laksen. Det er glimrende forebyggende sårbeskyttelse i  settefiskanlegg, stamfiskanlegg, brønnbåter og sjøanlegg. 

- Vi mener at alle som håndterer levende laks, ørret og rensefisk bør benytte Vidalife. Dette gjøres rutinemessig i Canada, hvor flere oppdrettere forteller at de bruker Vidalife spesielt mye for å unngå soppinfeksjoner, forteller Jan Ivar Bildøy i MSD Animal Health.
Vidalife er et stoff som gjør både fisk og overflatene som behandles glattere og fungerer altså som et glidemiddel for oppdrettsfisk.

Gratis en kort periode

Jan Ivar Bildøy har mer enn 35 års erfaring fra lakseoppdrett, og arbeider nå i MSD Animal Health med å gjøre arbeidshverdagen bedre for oppdretterne. Han anbefaler tilsetning av Vidalife så tidlig som mulig.
 
- Allerede i ferskvannsfasen kan man begynne å bruke Vidalife under vaksinering, sortering og sjøsetting, noe som bidrar til økt motstandskraft mot sår.  I tillegg til bruk ved håndtering av laks og ørret gir middelet økt beskyttelse av slimlag og skinn også hos rensefisk.
 
For at oppdrettere skal få muligheten til å sette seg inn i hvordan dette interessante produktet fungerer, gir MSD Animal Health ut gratisprøver av Vidalife for en kort periode.

Få mer informasjon om Vidalife og bestill en gratisprøve her!

- Funksjonen blir omtrent som solkrem for å forebygge solbrenthet hos mennesker. Det er ikke noe du behøver å ha, men det er smart å bruke!

Flere bruksområder 

Vidalife blandes med vann og sprayes på utstyr og overflater, eller tilsettes i vannet som vannbehandlingsmiddel. 
 
 Dyppes håven i Vidalife reduseres faren for sår når laksen hentes opp fra merden. Fisk som hentes opp til vaksinering eller transport, vil gli lettere. Som andre glidemidler gjør Vidalife mange ulike prosesser enklere og raskere når det tilsettes tanker, kar eller annet utsyr.  
 
 - Selv om Vidalife er laget spesielt for akvakultur, er virkestoffet i bruk i en rekke produkter til mennesker, eksempelvis tannkrem, tabletter og i produksjonsprosesser for øl og vin, forteller veterinær Lene Høgset.  
 
 Hun forklarer at siden virkestoffet er godkjent som tilsetningsstoff i produkter til humankonsum, er det ingen negative konsekvenser ved å bruke Vidalife i oppdrettsnæringen. 
 
 - Det er ingen tilbakeholdelsestid etter bruk. Fisken kan slaktes med en gang, dette er et godkjent middel som også er luktfritt. Vidalife er ikke et legemiddel, men en såkalt handelsvare.

Gir bedre fiskevelferd

Sår har blitt et dyrt problem i oppdrettsnæringen. Derfor vil tiltak som kan redusere sannsynligheten for skade på fiskeskinnet kunne ha en viss økonomisk verdi. Veterinær Lene Høgset poengterer at hensyn til god fiskevelferd er et minst like viktig argument for å benytte Vidalife.
 
 - Dette handler jo om å beskytte fisken bedre mot sår, og Vidalife er ett av flere gode produkter som har kommet de seneste årene for å bedre fiskevelferd.
 
 Myndighetene krever at bedrifter i oppdrettsnæringen må gjennomføre tiltak for å styrke fiskevelferden – og innsatsen må dokumenteres. 
 
 - Konsekvent bruk av Vidalife er en enkel og effektiv måte å dokumentere at bedriften har gjennomført tiltak for bedre fiskehelse og velferd. Jeg håper at slike enkle tiltak etter hvert blir standard for flere håndteringsprosesser i bransjen, avslutter Høgset, som er leder for Teknisk Team i MSD Animal Health.  
 
Interessert i å vite mer om Vidalife? 
KLIKK HER FOR MER INFO O G GRATIS VAREPRØVE

MSD Animal Health er på AquaNor! 
Besøk vår stand F-513 for en hyggelig prat.