Illustrasjonsfoto av laks fra Marine Harvest. Foto: Marine Harvest.

– Ikke aktuelt med lønnskutt eller oppsigelser

Tidligere i dag kom beskjeden om at Marine Harvest Skottland på grunn av omstrukturering, sier opp over 100 ansatte. Hvordan driften i Marine Harvest Norge blir fremover kommenteres ikke av selskapet, men ifølge kommunikasjonsjefen tar Norge ikke del i omstruktureringen.  

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Etter annonseringen av oppsigelsene kontaktet kyst. no selskapet og spurte om det planlegges lignende tiltak i Norge, om det blir lønnskutt og oppsigelser.

Les også: Masseoppsigelser i Skottland

- Endringene som nå gjøres i Marine Harvest Skottland skjer utelukkende basert på situasjonen lokalt. Verken Marine Harvest Norge eller andre deler av Marine Harvest er en del av omstruktureringen i Skottland. Det er ikke aktuelt med verken lønnskutt, oppsigelser eller lignende i Norge, sier Geir Holen, kommunikasjonssjef i Marine Harvest.

Omstrukturer Skottland

Ben Hadfield. Foto: Marine Harvest.

Ben Hadfield, administrerende direktør for Marine Harvest Skottland og global feed Director i Marine Harvest, har følgende kommentar til hvilke andre tiltak som skal gjennomføres for å kutte kostnadene.

- Vi i Marine Harvest Skottland har nå begynt på en prosess for å omstrukturerer selskapet, nedbemanningen kommer som en følge av dette. Vi ser alltid på hvordan vi kan jobbe mer smartere og mer effektivt, og eventuelt andre tiltak vil bli kommunisert når de er vedtatt, sier Hadfield.

Hvorfor gjennomføres tiltakene nå?

- Næringen endrer seg raskt og oppdrett er annerledes i dag enn hva det var for fem til ti år siden. For å sikre bærekraftig drift av Marine Harvest Skottland og møte fremtidige utfordringer, omstrukturerer vi nå, konkluderer han.