- Ser vi fremover har vi hatt en god start på 2023-perioden og utsiktene for virksomheten er fortsatt positive, sier administrerende direktør Trond Williksen i Benchmark Holdings.

Benchmark leverer bedre enn forventet

Benchmark Holdings, som har avvikende regnskapsår, melder de kommer til å ende på et EBITDA som vil være flere titalls millioner kroner bedre enn konsensusforventningene.

Publisert Sist oppdatert

Benchmark Holdings kom mandag med en børsoppdatering i forkant av publisering av årsregnskapet. Benchmarks regnskap er avvikende, og går fra 1 oktober til 30. september.

- Etter sterke resultater for tredje kvartal og en fortsatt positiv utvikling gjennom hele regnskapsåret, avsluttet selskapet sterkt og leverte bedre enn forventet på alle sine tre forretningsområder i 4. kvartal. Dermed forventer selskapet å rapportere en justert EBITDA i området 30-31 millioner pund (360-370 mill NOK) bedre enn konsensus i markedet på 27,7 millioner pund (330 mill NOK), skriver selskapet i en pressemelding.

Nytt anlegg på Island trekker opp

Spesielt genetikk-virksomheten til selskapet meldes det om endte over ledelsens forventninger.

- Det har vært en sterk etterspørsel etter lakserogn i fjerde kvartal, som vi var i stand til å oppfylle gjennom vår nylige investering i et nytt inkubasjonssenter på Island, opplyser de.

Benchmark åpnet nylig sitt nye inkubasjonssenter for laks på Vogar på Island. Dette skal sikre både rogn til norske lakseoppdrettere, og med sin helsestatus har de mer eller mindre blitt eneleverandører til matfiskoppdrettere som produserer laks på land andre steder enn i Norge.

Andre segment

Benchmark skriver videre i børsmeldingen at innenfor segmentet «Advanced Nutrition» fikk man også en fortsettelse av en sterk økonomisk tilstand gjennom hele året, og segmentet leverte inntekter foran budsjett.

Innen fiskehelsesegmentet så man i Q4 en oppgang i inntektene fra lakselusmiddelet Ectosan i kombinasjon med renseteknologien CleanTreat, som en følge av økt aktivitet vad at man går inn i hovedsesongen for behandling av lakselus, skriver Benchmark.

Fortsetter trenden

Selskapet skriver videre at de har hatt en god start på nåværende regnskapsår (2023), med god omsetning i alle tre forretningsområder.

- Styret er overbevist om gode utsikter for 2023 og videre fremover, skriver de.

Konsernsjef, Trond Williksen, påpeker i en kommentar at de har hatt en jevn utvikling de siste åtte kvartalene.

- Ser vi fremover har vi hatt en god start på 2023-perioden og utsiktene for virksomheten er fortsatt positive. Benchmark er en godt posisjonert og i stand til å dra nytte av kommersielle muligheter i de viktigste akvakulturartene i verden, sier han.

Han forteller også at selskapet har stø kurs mot en notering på Euronext Growth Oslo innen utgangen av kalenderåret 2022, og at de har til hensikt å liste seg opp til Oslo Børs en gang i første halvår av 2023.

Tidspunktet for begge noteringene på Euronext Growth Oslo og påtenkt opplisting til Oslo Børs er imidlertid underlagt markedsforhold, heter det.