BMK08 skal brukes sammen med CleanTreat, som er en metode for å rense behandlingsvannet etter avlusning. Illustrasjon: Benchmark.

Uttesting av nytt lusemiddel skaper støy i UK - FFE-redaktør intervjuet på BBC

Redaktøren av Norsk Fiskeoppdrett og Kyst.no´s skotske søsterselskap i UK, FishFarmingExpert, Gareth Moore, har blitt intervjuet på BBC4 om Benchmarks nye lusemiddel som er tiltenkt benyttet sammen med CleanTreat-metoden for rensing​

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

FFE har tidligere skrevet at Mowi har søkt de skotskte miljømyndighetene (Scottish Environment Protection Agency- SEPA) for støtte til å gjøre feltforsøk med CleanTreat og BMK08 (tidligere kalt Ectosan) ved selskapet lokalitet ved Ardnish, i Loch Ailort, en lokalitet som benyttes til FoU.

Ettersom BMK08 er basert på neonikotinoid-forbindelsen imidacloprid, som er et stoff som har mye negativ oppmerksomhet knyttet til bie-problematikk på land, er det ikke uventet at noen av næringens motstandere vil bruke anledningen til å trekke paralleller.

Imidacloprid ble som et av tre neonikotinoider forbudt brukt i landbruket i UK i fra April 2018.

I sitt faste daglige program på BBC4 (radio) kalt «Farming today» ble redaktøren av Norsk Fiskeoppdrett og Kyst.no´s skotske søsterselskap i UK, FishFarmingExpert, Gareth Moore, intervjuet tirsdag denne uken om middelet og rensemetoden som Benchmark utvikler.

Programleder Anna Hill spurte bl.a. om hvordan systemet skulle brukes, og om det faktum at laksenæringen ønsker å bruke et stoff som ikke lenger er tillatt i landbruket.

Moore påpekte at forskjellen var at Benchmarks nye legemiddel var beregnet på bruk i et lukket system (CleanTreat) designet for å forhindre utslipp av kjemikalet i miljøet.