Neil Robertson skal lede CleanTreat-teknologien frem mot kommersialisering paralelet med utviklingen av et nytt lakselusmiddel. Foto: Benchmark.

Ny leder for teknologien som skal gi nullutslipp av lusemidler

Benchmark har ansatt Neil Robertson som ny leder for CleanTreat – teknologien som har som mål å gjøre badbehandling mot lakselus utslippsfri.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Neil Robertson er veterinær og har 10-års erfaring innen akvakulturnæringen, og har jobbet både i i Norge, Storbritannia, Irland og Færøyene med Novartis Animal Health. Sist var han direktør for kommersiel virksomhet i Europa for Elancos akvakulturavdeling, og var basert i Norge.

Han var også styremedlem i Sea Lice Research Center (SLRC) i Bergen, først som representant for Novartis Animal Health, og deretter Elanco.

Ifølge en børsmelding fra selskapet vil han jobbe med Benchmark Animal Healths utviklings- og kommersielle avdelinger for å støtte det pågående arbeidet som skal lede frem mot kommersialisering av CleanTreat paralellt med lanseringen av det selskapet kaller Benchmarks neste generasjons lakseluseprodukt.

- Jeg er glad for å bli med i Benchmark Animal Health-teamet på et så sentralt stadium i selskapets vekst. Jeg tror virkelig CleanTreat vil forandre fremtiden for kontroll med lakselus, sier Neil Robertson i en kommentar.

John Marshall, som er leder av Benchmark Animal Health kaller CleanTreat en transformasjon av kampen mot en av laksindustriens største utfordringer.

- Den er et skritt mot en fremtid hvor ingen kjemikalier benyttes direkte i sjøen, sier Marshall.