Geir Olav Melingen blir ny leder i Benchmark Genetics.

Ny leder i Benchmark Genetics

- Jan-Emil Johannessen pensjonerer seg og etterfølges av Geir Olav Melingen, opplyser selskapet i en melding.

Publisert Sist oppdatert

Jan-Emil Johannessen, leder av Benchmark Genetics, fyller 63 år i april og har bestemt seg for å gå av etter det som kan betegnes som et livslangt engasjement i havbruksnæringen.

Geir Olav Melingen, som nå er kommersiell direktør for laks hos Benchmark, vil etterfølge Johannessen den 1. juni etter en overgangsperiode.

Jan-Emil Johannessen pensjonerer seg og leverer stafettpinnen videre.

Konsernsjef i Benchmark Holdings , Trond Williksen sier at i løpet av hans ti år i Benchmark har Jan-Emil ledet virksomheten gjennom en imponerende vekst.

- Her kan nevnes byggingen av vårt moderne landbaserte anlegg i Salten, ekspansjon på Island, etablering av virksomhet i Chile samt ekspansjon til andre arter som reker og tilapia, uttaler Trond Williksen, Konsernsjef i Benchmark Holdings, i en pressemelding.

- Jan-Emil bygget et erfarent team som er klar til å ta Benchmark Genetics videre i den neste vekstfasen. Teamet inkluderer hans arvtaker Geir Olav Melingen, som kommer fra stillingen som kommersiell direktør for laks i Benchmark.

Geir Olav Melingen har lang fartstid og erfaring fra ledende roller i havbruksnæringen, herunder fra ledende kommersielle stillinger i MSD, daglig leder i Fishguard og direktør på Akvariet i Bergen. Han har omfattende erfaring innen fiskehelse, genetikk og fra laksenæringen, og er en sterk leder. Geir Olav har en doktorgrad i fiskehelse fra Universitetet i Bergen.

- Jeg er stolt av hva vi har fått bygget opp gjennom de ti årene jeg har vært i Benchmark. Jeg er også svært trygg på at Benchmark Genetics vil fortsette med å nå nye strategiske milepæler under Geir Olav Melingen sin ledelse, avslutter avtroppende leder, Jan-Emil Johannessen.