Jan-Emil Johannessen, sjef for Benchmark Genetics. Foto: Benchmark.

Benchmark Genetics rigget for fremtiden med ny organisering

Avlsprogrammene innenfor akvakultur tar i bruk stadig mer avansert genteknologi, og nye markedsmuligheter er i utvikling. Disse endringene blir nå reflektert i reorganiseringen av Benchmark Holdings genetikkdivisjon, Benchmark Genetics.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Divisjonen har skiftet navn fra Benchmark Breeding & Genetics til Benchmark Genetics, og ledes av Jan-Emil Johannessen, som også viderefører sin rolle som CEO i SalmoBreed AS.

Samtlige av divisjonens aktiviteter, innenfor atlantisk laks (SalmoBreed AS, StofnFiskur hf og Akvaforsk Genetics Center AS), blir nå integrert inn i én organisasjon. Denne endringen har medført at Jónas Jónasson, CEO i StofnFiskur, også er blitt tildelt rolla som Head of Production, med et overordnet ansvar for alle produksjonsenhetene på tvers av divisjonen, melder selskapet i en pressemelding. 

Morten Rye, CEO i Akvaforsk Genetics Center AS, skal i tillegg til dette ansvaret også lede de samlede genetikkressursene i divisjonen i rollen som Director of Genetics.

Aktivitetene knyttet til Benchmark sine avlsprogrammer på Nile Tilapia og L.Vannamei reker, blir integrert gjennom delt ledelse innenfor rollene markedsføring, finans, fiskehelse, kvalitet, IT, teknisk støtte og genetikk.

Som et ledd i denne endringen har Bára Gunnlaugsdóttir blitt utnevnt som Head of Strategic Operations og Rudi Ripman Seim som Head of Fish Health Management for divisjonen. Bára, som har arbeidssted på Island, skal i sin nye rolle ha ansvar for Benchmark Genetics sin kvalitetsledelse, strategiske forretningssystemer, og lede diverse globale prosjekter.

Rudi skal ha ansvar for fiskehelse og fiskevelferd på tvers av alle divisjonens avlsprogrammer. Han vil utøve sine oppgaver fra Norge. Øvrige roller i ledergruppen til Benchmark Genetics vil bestå som før reorganiseringen.

- Jeg har stor tro på at endringen vi nå har gjennomført vil forberede organisasjonen vår for fremtiden og styrke vår posisjon innen genetikk for Atlantisk laks. Den vil også bistå oss i å utvide våre kommersielle aktiviteter i nye regioner og markeder for tilapia og reker, sier Jan-Emil Johannessen, Head of Benchmark Genetics.

- Atlantisk laks er helt klart vår største aktivitet nå, men fremtiden ser meget lovende ut for våre avlsprogrammer innenfor reker og tilapia. Den nye organiseringen vil bidra med kompetanse og ressurser som vil være nøkkelen til å lykkes med vår strategi for disse artene, avslutter Johannessen.

Det nye organisasjonskartet for Benchmark Genetics ledelse vil nå bli slik:

 • Jan-Emil Johannessen: Head of Benchmark Genetics division, og CEO of SalmoBreed AS
 • Jónas Jónasson: Head of Production, og CEO of StofnFiskur hf
 • Morten Rye: Director of Genetics, og CEO of Akvaforsk Genetics Center AS
 • Hernan Pizzaro: Operations Director Tilapia
 • Oscar Hennig: Operations Director Shrimp
 • Jon Crowther: Divisional Finance Director
 • Birgitte Sørheim: Divisional Marketing Director
 • Alan Tinch: Divisional Technical Director
 • Rudi Ripman Seim: Head of Fish Health Management
 • Bára Gunnlaugsdóttir: Head of Strategic Operations
 • Håvard Bakke: Divisional Business Development Director
 • Marcela Salazar: Production Manager Shrimp