Benchmark Genetics Iceland HF utnevner Benedikt (Benni)
Hálfdanarson som ny daglig leder for foretaket, med virkning fra 1. mars.
Benchmark Genetics Iceland HF utnevner Benedikt (Benni) Hálfdanarson som ny daglig leder for foretaket, med virkning fra 1. mars.

Benedikt Hálfdanarson blir ny daglig leder for Benchmark Genetics Iceland HF

- Med en tung bakgrunn fra internasjonal virksomhet og omfattende erfaring innen ledelse i havbruksnæringen, er vi trygge på at han vil føre selskapet til nye høyder.

Jonas Jonasson, tidligere administrerende direktør for Benchmark Genetics Island og produksjonsdirektør for laks i Benchmark Genetics, har ønsket å konsentrere seg helhetlig om ledelse av produksjonen av stamfisk og rogn globalt melder selskapet. Han ser frem til å rendyrke denne rollen, og overlate ledelsen av det islandske selskapet til Hálfdanarson, som han personlig har kjent i mange år.

Benedict Halfdanarson ser frem til å ta over stafettpinnen fra Jonasson
Benedict Halfdanarson ser frem til å ta over stafettpinnen fra Jonasson

Jonasson har vært med selskapet siden 1996, først som leder av genetikk og stamfiskproduksjon, og fra 2006 som administrerende direktør. Han er kjent som arkitekten bak utviklingen av produksjonsmetoden for å produsere stamfisk på land med levering av lakserogn hele året – en kunnskap som Benchmark i de senere år også har implementert i det landbaserte anlegget i Salten og i Chile.

- Jeg er overbevist om at Benni har de ferdighetene og erfaringene som trengs for å videreføre Benchmark Genetics Island sin vekst og resultater. Jeg kjenner ham som en samarbeidsvillig og inspirerende leder som kan få det beste ut av organisasjonen. Måten han utviklet selskapet Vaki Aquaculture Systems fra en lokal virksomhet til et globalt akvakulturteknologiselskap er imponerende, sier Jonasson i en pressemelding.

- Jeg har hele teamet på Island bak meg i å ønske han velkommen til den nye rollen i Benchmark. Det har vært et privilegium å i hele 18 år fått lede selskapet frem til nå. Dette hadde ikke vært mulig uten våre fantastiske medarbeidere, understreker Jonasson.

Utover sin internasjonale ledererfaring har Benedikt Hálfdanarson en utdanningsbakgrunn, bestående av en MBA fra Universitetet i Island og en Master i markedsføringsvitenskap fra Handelshøgskolen - BI. Gjennom studier og arbeidsliv har Benni lært seg flytende norsk, som vil komme både Benchmark og de norske kundene til gode.

- Jeg har fulgt selskapet fra det var StofnFiskur til å bli den anerkjente genetikkleverandøren Benchmark Genetics Island, og det er med stor ydmykhet at jeg nå overtar ansvaret for å lede virksomheten fra Jonas. Jeg er imponert over kunnskapsnivået til det islandske teamet, og jeg ser frem til å dra nytte av deres erfaring. Jeg har stor tro på at vi sammen vil lykkes med å kombinerer deres kompetanse med min egen erfaring fra bransjen for å nå de ambisiøse vekstmålene som er satt av konsernet, avslutter Hálfdanarson.