Administrerende direktør Trond Wiliksen i Benchmark Holdings sier de jobber med å investere selektivt i kjernevirksomheten, samt styrke deres posisjon i markedene. Foto: Benchmark.

Inntekt og tap begge opp for Benchmark

Fiskehelse og genetikkfirmaet Benchmark Holdings økte inntektene, men hadde et driftsunderskudd på 3,9 millioner pund. 

Det britiske selskapet Benchmark Holdings har avvikende regnskapsår, og rapporterte tirsdag sine resultater for andre kvartal. 

Benchmark Holdings økte inntektene med 3,2 millioner pund til 59,5 millioner pund i første halvdel av regnskapsåret, men hadde et driftsunderskudd på 4,6 millioner pund, viser resultater for både første halvår 2021 og 2. kvartal 2021 (1. januar - 31. mars). Driftstapet i første halvår 2020 var 3,9 millioner pund.

Inntektene for Genetics-divisjonen, steg med 0,8 millioner pund til 23,3 millioner pund sammenlignet med første halvår 2020, men justert EBITDA falt fra 8,6 millioner pund i første halvår 2020 til 6,4 millioner pund, skriver Kyst.no sitt søsternettsted Fishfarmingexpert.com. Les hele saken her. 

Omstilling

Selskapet melder i en børsmelding om god ytelse i første halvår og strategisk fremgang i alle forretningsområder. De melder at de presterte godt i første halvår og gjorde gode strategiske fremskritt på tvers av sine tre forretningsområder, og melder de har dratt nytte av vellykket omstilling og nytt fokus.

De økte inntektene sier de gjenspeiler en sterk utvikling i Advanced Nutrition med fornyet kommersiell innsats og forbedring i noen rekemarkeder, samt solid handel med genetikk og helse.

Kilde: Referanseindeks for andre kvartal og delårsresultat for halvåret som endte 31. mars 2021.Klikk for større bilde.

De skriver at det ble gjort gode fremskritt med selskapets strategiske prioriteringer, spesielt mot kommersialisering av den nye lusebehandlingen BMK08 og CleanTreat i Norge, med forbehold om markedsføringstillatelse og signerte de første kundeavtalene for CleanTreat, opplyses det videre. 

I Benchmark Genetics sikret selskapet seg nye kundeseier i det nye landbaserte laksesegmentet og utvider rogninkubasjonskapasiteten på Island for å støtte vekst på tvers av alle produksjonsplaner.

Fremskritt

Selskapet har hatt en positiv start på andre halvår og forventer å levere resultater i tråd med ledelsens forventninger for hele året.

Trond Williksen, administrerende direktør sier Benchmark har hatt gode resultater i første halvår og har gjort gode strategiske fremskritt på tvers av våre tre forretningsområder.

- Dette gjenspeiler vår vellykkede omstilling, det nye fokuset og disiplinen om å levere våre strategiske prioriteringer for å skape lønnsom vekst. Vår økonomiske disiplin inkludert kostnadssperring og streng kontanthåndtering gjør det mulig for oss å investere selektivt i kjernevirksomheten, styrke vår posisjon i markedene og levere vekstmulighetene fremover, sier han i en børsmelding.