Trond Williksen tar over som Benchmark-sjef i starten av juni. Foto: Kyst.no
Trond Williksen tar over som Benchmark-sjef i starten av juni. Foto: Kyst.no

Trond Williksen blir ny Benchmark-sjef

Trond Williksen (56), som tidligere har vært konsernsjef i SalMar, tar over som konsernsjef i Benchmark fra 1. juni.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Han overtar rollen fra administrerende styreleder Peter George. Williksen er svært erfaren innen den internasjonale havbruks- og sjømatnæringen, og har hatt toppledende stillinger i sektoren i over 20 år. Senest var han administrerende direktør i SalMar, medeier i Scottish Sea Farms, en av verdens største produsenter av oppdrettslaks.

Seks år i AKVA Group

Før rollen i SalMar, var Williksen administrerende direktør for havbruksteknologi og tjenesteleverandør AKVA group ASA i seks år. Han har tidligere hatt en rekke roller i Aker ASA, Ocean Harvest og BioMarine. Williksen har også hatt en rekke rådgivende og ikke-utøvende direktørroller i bransjen. 

- Jeg er veldig fornøyd med å få muligheten til å bli med Benchmark, en ledende leverandør av bærekraftige løsninger for den globale havbruksnæringen. Benchmark er strategisk godt posisjonert i en bærekraftig næring som har store muligheter og potensial for fremtiden. Jeg ser frem til å bli med i et veldig kompetent team, posisjonere og utføre en strategi for lønnsomhet og vekst i fremtiden, uttaler Trond Williksen.