Bente Torstensen er ansatt som ny direktør for Nofimas akvadivisjon. Foto: Nofima.

Ny direktør for Nofimas akvadivisjon

Bente Torstensen går fra stillingen som konsernansvarlig for fôr- og fiskeprestasjon i Marine Harvest til direktør for Nofimas akvadivisjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

For første gang plasserer Nofima en av sine direktører på Vestlandet, nærmere bestemt Bergen.

‒ Hordaland er kraftsenteret for havbruk og når vi er så heldige å få Bente Torstensen på laget, er det naturlig at hun har kontorsted i Bergen. Dialogen med mange av de store aktørene i oppdrettsnæringen og samarbeidet med NCE Seafood Innovation blir enda enklere, sier Øyvind Fylling-Jensen, administrerende direktør i Nofima.

Bente Torstensen har lang fartstid i forskningsinstituttet Nifes, men har det siste året jobbet som konsernansvarlig for fôr og fiskeprestasjon i Marine Harvest sin globale FoU avdeling.

‒ Tiden i Marine Harvest har vært fantastisk, og det er ikke med lett hjerte jeg forlater en spennende bedrift og gode kollegaer. Men når stillingen i Nofima kom opp kjente jeg at denne unike muligheten bare måtte jeg gripe. Å jobbe innenfor forskningen med mulighet til å tilføre næringslivet forskningsbasert kunnskap er utrolig spennende. Jeg gleder meg stort til å begynne i stillingen 1. august og ser fram til et godt samarbeid med oppdrettsnæringen, en av de mest spennende globale næringene, sier Bente Torstensen.

Akvadivisjonen er delt inn i fem avdelinger som totalt sett dekker hele verdikjeden i oppdrettsnæringen. Til sammen jobber drøye 130 personer i divisjonen over hele landet. I Bergen bygges også Aquafeed Technology Centre opp i samarbeid med blant annet Universitetet i Bergen og Uni Research.

Nofima med hovedkontor i Tromsø er delt inn i tre divisjoner: Mat, fiskeri og akvakultur. Divisjonsledelsen for landbasert matproduksjon sitter på Ås, mens fiskeridivisjonen har ledelsen i Tromsø. Med akvalederen på plass i Bergen har Nofima god geografisk spredning. Forskningsinstituttet har også avdelinger i Stavanger og på Sunndalsøra.