Hans Petter Eikeland, styreleder i Bergen Group ASA. Foto: Bergen Group

Bergen Group og Endúr Fabricom har fusjonert

Bergen Group ASA har inngått avtale med Endúr Fabricom om en fusjon mellom de to selskapene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det fusjonerte selskapet får nærmere 400 ansatte og en ordrebeholdning på over 1 milliard kroner. Det kombinerte selskapet vil ha betydelig tilstedeværelse på både olje- og gassmarkedet, i maritim tjeneste og innen havbruk, fremgår det av en børsmelding.

Hans Petter Eikeland, styreleder i Bergen Group ASA, sier at fusjonsavtalen har full støtte fra selskapets hovedaksjonærer, som representerer mer enn 62% av aksjene i selskapet, samt eierne av Endúr Fabricom.

Eikeland, som vil bli utnevnt som konsernsjef for Bergen Group ASA, sier at Bergen Group fortsatt vil være notert på Oslo Børs. Han er overbevist om at fusjonen vil skape et solid grunnlag for sterk og lønnsom vekst i de kommende årene.

- Både Bergen Group og Endúr Fabricom har gjennomgått omfattende omstillingsprosesser for å tilpasse seg et skiftende marked. Nå har vi to selskaper ivrige etter å vokse og med en påvist rekord som utfører krevende restrukturering parallelt med styrking av selskapenes kjernekompetanse. Sammenslåingen mellom disse to selskapene vil være en katalysator både for fart og lønnsomhet i en videre vekstprosess, uttaler styreleder Hans Petter Eikeland.