Skjerneset-gruppen åpner nytt anlegg på Sørøya. Foto: Skjerneset-gruppen.

Sørøya Rensefisk får tillatelse - Starter produksjon av øyerogn

Sørøya Rensefisk AS, en del av Skjerneset-gruppen, gis konsesjon for produksjon av øyerogn fra rognkjeks. Konsesjon gis for et maksimalt antall av 5000 rognkjeks og 1500 liter rogn.

Publisert Sist oppdatert

5.mai ble det nye anlegget offisielt åpnet av ordfører Eva Danielsen Husby, og blant gjestene var grunder av Skjerneset-gruppen Geir Ketil Otterlei, samt flere av selskapets kunder fra Norge og Storbritannia.

Det nye anlegget er plassert i Hasvåg i Hasvik kommune og vil allerede fra januar 2022 levere øyerogn av rognkjeks til kunder i Norge og i utlandet. Skjerneset-gruppen valgte i 2020 å etablere seg på Sørøya på grunn av optimale driftsforhold med god tilgang til stamfisk, arktiske temperaturer, og rent og klart vann. Nærhet til flyplass og rask levering til selskapets kunder veide også tungt i valg av lokasjon.

Selskapet skriver i en pressemelding at året som er gått er blitt brukt på å sette sammen et topp moderne produksjonsanlegg for øyerogn, og det er investert i overkant av 10 millioner kroner i anlegget. Det er også bygget en helt ny organisasjon med seks medarbeidere som ledes av driftsleder Trude Caroline Halvorsen.

Skjerneset-gruppen har fram til nå produsert øyerogn fra sitt anlegg på Averøy. Denne aktiviteten blir nå flyttet til Sørøya og anlegget på Averøy er samtidig bygd om til klekking og påvekst i tidlig livsfase av arten berggylte.