Professor emeritus Ole Gjems-Onstad ved BI påpeker at livet i distriktene aldri ville blitt så vellykket uten havbruksnæringen.
Professor emeritus Ole Gjems-Onstad ved BI påpeker at livet i distriktene aldri ville blitt så vellykket uten havbruksnæringen.

- Så uvanlig at det nesten er en vits

Tirsdag kom regjeringen sitt forslag til grunnrenteskatt på havbruk. Skatteprofessor Ole Gjems-Onstad har ikke latt seg imponere over prosessen til regjeringen.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen har det siste døgnet måttet svare på mange spørsmål knyttet til det reviderte grunnrenteforslaget som ble presentert av Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum tirsdag. Flere oppdrettere har sagt til Kyst.no at de er skuffet over forslaget, og Carnegie-analytiker Henrik Longva Knutsen mener en liten reduksjon i prosenten ikke gjør innretningen av grunnrenteskatten mindre uheldig.

Fare med hurtigtilpasninger

Ole Gjems-Onstad er dr.juris, og professor emeritus i skatterett ved Handelshøyskolen BI. Grunnrenteskatten – også kalt lakseskatten – trådte i kraft fra nyttår. Men innretningen på ordningen er ennå ikke vedtatt av Stortinget.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk