Vil gi et korrekt bilde av næringen med ny film

Sinkaberg-Hansen, publiserte mandag en egenprodusert video om lakseproduksjon på Youtube. Der får man følge oppdrettlaksen fra den er smolt til den blir slaktet. - En ting er å vise frem at vi produserer mat i form av laks som ferskvare, men teknologien som brukes er også en ferskvare som er viktig for næringen, sier Frode Lauritzen, personalsjef i bedriften.

Publisert

- Vi har i korte trekk laget filmen for at folk skal få et korrekt bilde av næringen. I en rekkrutteringsprosess får man også formidlet hva næringen har å tilby, sier Lauritzen til kyst.no.

Han er særs fornøyd med filmen og forteller at den i fremtiden også skal brukes internt i bedriften, som en presentasjon som gir grunnleggende kunnskap om lakseproduksjon.

- Etterhvert skal vi også få inn kommentarer og tekst underveis i filmen, slik at man får bedre innsikt i de forskjellige prosessene. Dette kommer forhåpentligvis på plass snarlig, sier han til kyst.no

Ferden til laksen

Videoen starter hos Bindalssmolt sitt anlegg på Svaberget, med vaksinering før smolten skipes ut og fraktes med brønnbåten "Viknatrans" til lokaliteten langt inne i Tosenfjorden.

På turen inn til fabrikken på Marøya, er de innom lokaliteten Gjerdinga, hvor man får tatt en titt på dypvannsfôring, før lasting av slaktemoden fisk. På fabrikken følges hele prosessen fra inntak og avliving, til produktet pakkes som både hel fersk laks og bearbeidede fileter.

- På en normalt god dag kan opp mot 40.000 laks slaktes og bearbeides på Marøya. Totalt har Sinkaberg-Hansen høsten 2015, om lag 160 medarbeidere, fordelt på en rekke ulike stillinger, fagfelt og arbeidssteder. Kanskje kan et karriere innen havbruk i Ytre Namdal eller søndre Helgeland være noe for deg? Mulighetene er mange og spennende, skriver de under videoen.

Se videoen her - (ekstern link til Youtube)