Tørket fiskeslam. Foto: Flatanger Settefisk

Kan lade El-bilen med fiskeslam

Green Gas AS lanserer et nettverk av biogassanlegg som tar i bruk fiskeslam fra oppdrett og bruker det lokalt til energiproduksjon, fjernvarme og ladning av El- biler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Det som hele tiden har vært viktig for oss er å utnytte slammet i tråd med FNs bærekraftsmål. Dette er også viktig for havbruksnæringen selv, sier Steinar Wasmuth som er daglig leder i Bioretur AS.

I full gang

Bioretur AS har nå innledet et forpliktende samarbeid om levering til Green Gas AS, skriver de i en pressemelding.

-Vi er godt i gang med å planlegge et titalls kompakte biogassanlegg, også kalt FRS-E, over hele landet. For øyeblikket er vi i full gang med planlegging rundt hvor anleggene skal ligge og hva energien skal brukes til.

- Et anlegg som tar imot slam fra 2-3 oppdrettsanlegg kan levere 4000 MWh energi pr. år som kan brukes til alt fra oppvarming av skoler og industriområder til lading av elbiler sier styreformann i Green Gas AS, Tore Hofstad. Han sier at det nå øsnker å  komme i kontakt med de kommunene som har landbaserte anlegg og som kan benytte energien lokalt.

Selve anleggene etableres som en ”joint venture” mellom lokale interessenter og Green Gas. Biogassanleggene blir lønnsomme gjennom gate fee avtaler med bl.a Bioretur, skriver de.