Jan Sverre Røsstad var svært fornøyd med kapasitetsutvidelsen ved fôrfabrikken på Karmøy, og fikk stor interesse fra media. Foto: Gustav-Erik Blaalid.

Storstilt åpning av Biomars nye produksjonslinje

Etter en investering på 436 millioner kroner, kunne Biomar onsdag åpne sin nye produksjonslinje for fiskefôr på Karmøy. - Åpning av linjen er et kvantesprang for BioMar, sier Jan Sverre Røsstad direktør for laksedivisjonen i BioMar Group, til Kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Linje 3, som åpnet onsdag har ifølge selskapet en av verdens aller største timekapasiteter på èn produksjonslinje. Fabrikken får med denne også linjen en årlig ekstra kapasitet på 140 000 tonn fiskefôr. Dette øker  igjen kapasiteten med hele 70% ved fabrikken.

Den offisielle åpningen onsdag ble foretatt av statssekretær Roy Angelvik fra Nærings- og Fiskeridepartementet, forran en fullsatt sal.

Direktør Jan Sverre Røsstad, er tydelig fornøyd under åpningen.

Roy Angelvik klippet snoren under åpningen av Biomar sin Linje 3 ved fabrikken på Karmøy. Foto: Gustav-Erik Blaalid..

- Åpning av linjen er et kvantesprang for BioMar. For hele Norge og spesielt for Sør-Norge, sier Røsstad, i en kommentar til Kyst.no.

Stor investering

Selskapet har investert hele 436 millioner kroner i forbindelse med bygging av produksjonslinje, med tilhørende infrastruktur, hjelpesystemer, nye laboratorier og kontrollrom.

På spørsmål om de ikke er betenkt over å satse på kapasitetsutbygging når verdens største oppdretter Marine Harvest vil produsere mer av fôret selv, svarer Røsstad kontant.

- Nei, overhodet ikke, sier han.

BioMars Linje 3 på Karmøy åpnet onsdag. Foto: BioMar.

Samlet har fabrikken på Karmøy nå en årskapasitet på over 340 000 tonn ferdig fiskefôr, som betyr det håndteres rundt 680 000 tonn råvarer, og ferdigvarer i tilknytning til virksomheten.

  • BioMar Norge er en del av BioMar-gruppen med hovedkontor i Danmark og avdelinger i verdens største markeder for oppdrett av bl.a. laks, ørret, seabass og seabream.
  • BioMar Norge har 210 ansatte, hovedkontor på Myre i Vesterålen og produksjonsanlegg på Myre og Karmøy. Kontor for innkjøp, salg, markedsføring og BioMars globale FoU-avdeling ligger i Trondheim.