Håvard Jørgensen har tatt over sjefsstolen i BioMar Norge, og sier han ser frem til å utvikle og jobbe videre med gjengen i BioMar Norge.  Foto: BioMar.

- Vil være best på biologi og ytelse

Håvard Jørgensen skal lede BioMar sin videre satsing og den ferske sjefen har som langsiktig mål å bygge et solid fundament for lønnsom vekst og drift av selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kyst.no har tatt en prat med fôrselskapet BioMar sin nye sjef Håvard Jørgensen (46) som startet i jobben som ny administrerende direktør for BioMar Norge 15. januar i år, og forteller til Kyst.no at hans ambisjon er å videreføre og bygge videre på BioMar-kulturen, folkene og produktene i selskapet.

- Det å lede en så viktig del av et stort og globalt selskap gir meg enormt med energi og jeg gleder meg til å utvikle og jobbe videre med gjengen i BioMar Norge. 

Ny moderne fabrikk

Jørgensen forteller de er en aktør som er svært opptatt av innovasjon.

- Både på råvaresiden og fôr, samt at vi er opptatt av å ha moderne fabrikker. Vi er eksempelvis snart ferdig med andre byggetrinn på fabrikken på Karmøy, og fabrikken vil fremstå som komplett ferdig på våren og være verdens mest moderne fiskefôrfabrikk, sier den ferske BioMar-sjefen.

Tidligere administrerende direktør Jan Sverre er en mann Jørgensen har jobbet tett med i mange år.

- Det å videreføre og bygge videre på hans arbeide er en glede.

- Fôrbransjen er i endring med tøffere konkurransebilde og en tøff marginsituasjon, så jeg er veldig opptatt av å bygge et solid fundament for lønnsom vekst og drift av selskapet, sier Biomars nye administrerende direktør Håvard Jørgensen. Foto: BioMar.

- Tøffere konkurransebilde

Jørgensen første mål er først å sette seg godt inn i organisasjon og se hvordan de sammen skal utvikle BioMar videre. Dette arbeidet påpeker han er godt i gang.

- Fôrbransjen er i endring med tøffere konkurransebilde og en tøff marginsituasjon, så jeg er veldig opptatt av å bygge et solid fundament for lønnsom vekst og drift av selskapet. Den viktigste delen av det overnevnte er å sikre en fortsatt innovativ produktutvikling i takt med våre kunders ønsker og behov.

46-åringen sier at laks serveres til en kjøpesterkt og opplyst kundegruppe, så hans stalltips vil være at fremtidens dietter i enda større grad blir formet av bærekraft.

- Vi vil videreføre vårt pionerarbeid på bruk av alternative råvarer, blant annet algemel.

Forskning og utvikling

På spørsmål om hva han kan tilføre til selskapet sier han at etter 20 år i bransjen har han fått et godt overblikk over mye av det som rører seg i næringen.

- Jeg har hatt gleden av å jobbe tett på mer eller mindre hele havbrukskjeden, og vil tilføre en god kjedeforståelse. Mer spesifikt vil jeg bringe forskning og utvikling nærmere ledergruppen, vi skal fortsette å være best på biologi og ytelse.   

Å lede et såpass stort selskap mener han er i sin natur utfordrende.

- Det vil ta noe tid å få den oversikten man må ha for å levere på det nivået en ønsker. Heldigvis har jeg jo vært tett på systemet i lang tid og jeg tar over en offensiv organisasjon med et godt fundament. Dette er en kjempespennende utfordring jeg virkelig ser frem til, forteller Jørgensen til Kyst.no.

Lang fartstid i havbruksnæringen

Jørgensen er oppvokst i Lakselv og på Mo i Rana, etter videregående gikk han på Befalsskolen for infanteriet, deretter tok han hovedfag i akvakultur, som ble fullført i 1998. I dag bor 46-åringen i Trondheim med tre barn, Aina og en Breton.

Jørgensen har hatt flere stillinger i BioMar, og startet på Myre som resept-optimerer. Han har også ledet Sjømatbedriftene (tidligere NSL) i fem år. Deretter vendte han tilbake til BioMar som R&D direktør, først for Norge, så globalt, og nå som leder for BioMar Norge.