Odd Helge Romarheim er ny fagspesialist ernæring og fôring i selskapet.

BioMar Norge ansetter ny fagspesialist

BioMar har ansatt Odd Helge Romarheim som ny fagspesialist ernæring og fôring. Odd Helge vil ha produktansvar for vekstfôr laks og ørret og inngå i teknisk avdeling, BioMar Norge.

Publisert

Odd Helge Romarheim (47) fra Bergen startet i stillingen som fagspesialist mandag 4. mars. Romarheim har en MSc og PhD i fiskeernæring fra NMBU og startet jobbkarrieren som forsker ved samme universitet. Han har de siste 11 årene jobbet som leder og forsker ved Nofima sitt fôrteknologisenter i Bergen.

- Det å kunne jobbe med vekstfôret til BioMar var en mulighet som jeg ikke kunne la gå. Jeg har tidligere jobbet med både ernæring og fôr til fisk tilknyttet ulike forskningsinstitusjoner, så det å jobbe enda tettere opp mot oppdrettsnæringen er veldig spennende. I BioMar har jeg en virkelig god mulighet for å være med å utvikle næringen videre, sier Romarheim.

- BioMar er en høyt anerkjent bedrift med mange kunnskapsrike medarbeidere, og det er en bedrift jeg kjenner godt til fra tidligere jobber som forsker ved NMBU og Nofima. Det å gå fra Nofima, der jeg har vært de siste 11 årene, til BioMar var derfor ikke så stor overgang. Jeg har nå vært i BioMar i en ukes tid. Velkomsten har vært veldig bra og profesjonell, og folk har tatt imot meg med åpne armer som en del av BioMar-teamet, avslutter Romarheim.

Vekstfôrene for laks og ørret er grunnstammen i BioMars fôrsortiment og utgjør det største volumet. Som produktansvarlig for vekstfôr vil Odd Helge være involvert i et stort spenn som favner mellom råvareutvikling og implementering, fôrteknologiske løsninger, grunnleggende ernæring og fôringsstrategi.

Teknisk direktør Vegard Denstadli er svært fornøyd med å få Odd Helge med på laget.

- Odd Helge har den unike kombinasjonen av solid faglig ballast og erfaring. Det er relativt få som har en doktorgrad i fiskeernæring og som samtidig kan «skru» og fikse en ekstruder hvis den har slått seg vrang! Teoretisk kunnskap kombinert med praktiske evner og teft har vi sansen for i BioMar, sier Denstadli.

Romarheim vil jobbe sammen med senior produktspesialist Kjell Måsøval innenfor produktområdet vekstfôr. Måsøval begynte i BioMar i 1994 og har vært sterkt delaktig i utviklingen av fôrløsninger og konsepter i BioMar de siste 30 årene. Sammen vil de jobbe tett med både FoU og salgsteamet i BioMar i utviklingen av nye råvarer og produktløsninger.

- Vi er veldig glade for å få Odd Helge med på laget. Utover den faglige kompetansen han tar med seg er han rett og slett en kjernekar som vi gleder oss til å jobbe sammen med i årene som kommer, avslutter Denstadli.