Guo Yizhong, er CEO, i Tongwei, og Carlos Diaz, er CEO BioMar Group. Her har de nettopp inngått en kjøpsavtale. I bakgrunnen ser man fra venstre Ricle Chen, Business Development, Tongwei; Yuan Shihua, styreformann, BioMar-Tongwei; Henrik Aarestrup, visepresident i "Emerging Markets", BioMar Group.

BioMar-selskap kjøper kinesisk fôrselskap

BioMar konsernets joint venture selskap i Kina, BioMar-Tongwei Biotech (Wuxi) Ltd, har kjøpt 100% av aksjene i fiskefôrselskapet Haiwei.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Carlos Diaz, administrerende direktør i BioMar Group, sier i en pressemelding at oppkjøpet er i tråd med BioMar strategiske fokus på den øverste enden av det kinesiske akvakultur markedet.

Haiwei var de siste 3 årene vært eid av Tongwei Co Ltd, BioMars joint venture partner i Kina. Tongwei Co Ltd har ifølge pressemeldingen gjennomført en vellykket snuoperasjon av Haiwei og selskapet er i dag en ledende leverandør av fôr til høyverdi-fiskearter som japansk havabbor i Sør-Kina.

- Kjøpet er et viktig initiativ og i tråd med vår vekststrategi i kjernemarkeder samt innenfor nye arter og geografiske områder. I denne forbindelsen, er dette også et viktig skritt for vår «Emerging Markets Division», som spiller en betydelig rolle for å sikre vekst for BioMar og bygge opp nye markeder og betjene nye arter, sier Carlos Diaz.

Haiwei ligger i den sørlige delen av Kina, i nærheten av Macao, som er en viktig havbruksregione. Oppkjøpet vil gi mer enn 60 000 tonn ekstra volum til BioMars kinesisk joint venture-selskap.

- BioMar fiskefôr blir allerede produsert i Chengdu i det sørlige Kina og en ny fabrikk er under bygging i Wuxi området i nærheten Shanghai. Denne skal ha en kapasitet på 50 000 tonn med mulighet for utvidelse til 100 000 tonn i fremtiden, sier Diaz.

Byggingen av BioMar-Tongwei fabrikken i Wuxi pågår ifølge pressemeldingen i henhold til planene og er ventet å åpne i andre halvdel av 2017.