Foto: Biomar

Tror Sandberg får gjennomslag for viktige saker

Jan Sverre Røsstad, administrerende direktør i Biomar, tror Per Sandberg vil kunne få gjennomslag for viktige saker og en god videre utvikling av næringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Per Sandberg ble utnevnt som ny fiskeriminister i går formiddag, den omdiskuterte politikeren vil ta over stillingen etter Elisabeth Aspaker. Jan Sverre Røsstad, administrerende direktør i Biomar mener FrP-politikeren må raskt gå i dialog med næringen.

Les også: Utelukker ikke politikk som provoserer samarbeidspartnerne

- Vi ville satt pris på at Per Sandberg så raskt som mulig personlig vil gå i dialog med næringen. Ikke minst ville vi satt pris på at dette skjer i forbindelse med det pågående oppfølgingsarbeidet til Havbruksmeldingen. Resultatene av det gjenværende arbeidet her blir meget viktig for at næringen skal kunne få en tilfredsstillende videre utvikling, påpeker Røsstad til kyst.no

Les også: Per Sandberg ny fiskeriminister

- Hva er Biomar sine forventninger til Per Sandberg som ny fiskeriminister? 

- Per Sandberg er en uredd og klarttalende politiker som vi tror vil kunne få gjennomslag  for viktige saker og en god videre utvikling av næringen, sier Røsstad.

Les også: Sjømat Norge har store forventninger til Sandberg

Vilje til endringer

Elisabeth Aspaker (H), som i går gav staffetpinnen videre til Sandberg, går over i rollen som Europaminister. Aspaker ble utnevnt til fiskeriminister i Erna Solbergs regjering 16. oktober 2013.

Røsstad mener hun har vist vilje til endringer i sjømatnæringen. 

- Hun har vært en engasjert minister som har vist vilje til endring og omstilling, sier Biomar-sjefen til kyst.no.

Les også: En leveringsdyktig minister går fra borde