Biomar ble dømt for patentbrudd og brudd på god forretningsskikk av Borgarting lagmannsrett. Foto: Biomar

Biomar tapte i retten - må betale 36 millioner

Borgarting lagmannsrett dømmer fôrkjempen til å betale 36 millioner kroner til STIM etter patentbrudd.

Publisert Sist oppdatert

I dommen fra Borgarting lagmannsrett heter det at «..Biomar utvikla Intro Tuning på ein måte som ikkje var allment akseptert i bransjen, og som framstår klart klanderverdig og i strid med omsynet til sunn konkurranse.»

De er av Borgarting lagmannsrett dømt for patentbrudd og brudd på god forretningsskikk.

- Dette er først om fremst en seier for innovasjonen og for industrien vi er en del av. Vi er et selskap som alltid har satset betydelige ressurser på å komme opp med nye produkter og løsninger som kan ha positiv effekt for havbruksnæringen. Dommen er slik sett en viktig bekreftelse på at store internasjonale selskaper ikke står fritt til å utnytte andres innovasjoner. Det er viktig for oss, men også for alle andre små og store selskaper som driver utviklingsarbeid, sier STIM-sjef Jim-Roger Nordly.

Han er fornøyd med at saken nå etter alt å dømme er over.

- Vi har flere spennende utviklingsprosjekter på gang som krever vår fulle oppmerksomhet. Da er det veldig greit at denne ballen nå er lagt død, sier han.

Borgarting lagmannsrett bekrefter at STIMs patenter på SuperSmolt FeedOnly er gyldige. Det er foreløpig ukjent om Biomar ønsker å anke saken videre.