Tonje Steigedal CEO i Lybe Scientific.

Har inngått avtale med større fiskehelselaboratorium

Teknologi som tidligere ble brukt til koronatesting er nå videreutviklet for å forbedre diagnostikkforløp innen fiskehelse og akvakultur.

Publisert Sist oppdatert

Lybe Scientific er et norsk bioteknologiselskap som leverer produkter for prøvepreparering og diagnostikk. 

Selskapet opplyser i en pressemelding at de har inngått leverandøravtale med en viktig aktør innen fiskehelse og akvakulturdiagnostikk. Lybe skal levere et nyutviklet produkt for diagnostikk til bruk innen akvakultur; NAxtraTM 2.0 Aquaculture NA (nucleic acid) extraction kit til et større fiskehelselaboratorium.

NAxtraTM 2.0 Aquaculture NA extraction kit er et produkt basert på magnetiske nanopartikler og er beregnet for DNA- og RNA-ekstraksjon fra ulike typer fiskevev, for eksempel nyre, gjeller, lever, melke, svaberprøver, blod og rognvæske, i tillegg til filterprøver fra for eksempel filtrert sjøvann.

Produktet er utviklet for rask og sensitiv isolering av rene og høy-kvalitets nukleinsyrer for videre analyse som for eksempel qRT-PCR og neste generasjons sekvensering.

Produktet er skreddersydd for akvakulturapplikasjoner og markerer en viktig milepæl for Lybe Scientifics inntreden på nye markedsområder. 

- Vi ønsker å tilby høykvalitets- og effektive løsninger for laboratorier og er glade for å se at produktene våre blir verdsatt også blant kunder innen nye bransjer som akvakultursektoren, sier administerende direktør Tonje Steigedal i en pressemelding.