Forsøkene er utført her, ved Nofimas forskningsfasiliteter på Sunndalsøra.
Foto: Kjell J. Merok/Nofima
Avl mot en magrere fisk gir lavere fôrfaktor
Det er konklusjonen som seniorforsker Bjarne Hatlen ved Nofima har trukket etter et forsøk de har gjort sammen med en stor oppdrettsaktør.
Nofima-forsker Bjarne Hatlen har sitt hovedarbeidsområde innenfor fiskeernæring. På FHF og Forskningsrådets Havbrukskonferanse nylig, snakket han om et forsøk Nofima har gjort sammen med Mowi, som gikk ut på om avl på laks med mindre fett kan gi lavere fôrfaktor.
Til Kyst.no utdyper seniorforskeren at dataene tyder på at samtidig seleksjon for høy vekstrate og lavt fettinnhold kan være effektivt for å forbedre fôrfaktoren hos laks, men at en samtidig kan få noe redusert energieffektivitet.
Kan øke den økonomiske og økologiske bærekraften til lakseoppdretterne
Kyst.no Pluss Personlig
Du får: Kyst.no Pluss-saker
199,-
per måned
KJØP
Kyst.no Pluss Årlig
Du får: Kyst.no Pluss-saker
2189,-
per år
KJØP
Kyst.no Pluss bedrift
Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.
2189,-
per år
KJØP