Forsøkene er utført her, ved Nofimas forskningsfasiliteter på Sunndalsøra.
Forsøkene er utført her, ved Nofimas forskningsfasiliteter på Sunndalsøra.

Avl mot en magrere fisk gir lavere fôrfaktor

Det er konklusjonen som seniorforsker Bjarne Hatlen ved Nofima har trukket etter et forsøk de har gjort sammen med en stor oppdrettsaktør.

Publisert Sist oppdatert

Nofima-forsker Bjarne Hatlen har sitt hovedarbeidsområde innenfor fiskeernæring. På FHF og Forskningsrådets Havbrukskonferanse nylig, snakket han om et forsøk Nofima har gjort sammen med Mowi, som gikk ut på om avl på laks med mindre fett kan gi lavere fôrfaktor.

Til Kyst.no utdyper seniorforskeren at dataene tyder på at samtidig seleksjon for høy vekstrate og lavt fettinnhold kan være effektivt for å forbedre fôrfaktoren hos laks, men at en samtidig kan få noe redusert energieffektivitet.

Kan øke den økonomiske og økologiske bærekraften til lakseoppdretterne

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP